Siyasilerden Anneler Günü mesajları: "Her annenin tenceresinin kaynadığı bir Türkiye..."

Siyasilerden Anneler Günü mesajları: "Her annenin tenceresinin kaynadığı bir Türkiye..."

Anneler Günü nedeniyle siyasi partilerin liderleri de mesaj yayınladı. Parti genel başkanları yayınladıkları mesajda anneleri ile ilgili duygularını paylaştı.

Siyasi partinin başındaki isimler Anneler Günü'nü unutmayarak sosyal medya hesapları üzerinden mesaj yayınladı. İşte o mesajlar...

"BİR ANNE BİR MİLLETİN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Instagram hesabı üzerinden paylaştığı Anneler Günü mesajında, Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın fotoğrafını da paylaşarak şu mesajı verdi:

"Anneler; değerinin hiçbir zenginlikle ölçülemediği, dünyadaki sonsuz sabrın, şefkatin, merhametin ve iyiliğin sembolüdür. Bir annenin bir milletin kaderini değiştirdiğini hiçbir zaman unutmamalıyız. Her annenin tenceresinin kaynadığı, yüzünün güldüğü, huzurunun olduğu mutlu bir Türkiye diliyorum"

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından ise, "Selvi Hanım’ın, ailemizin iki yeni üyesinin annesi Mine’nin, kızım Aslı’nın #AnnelerGünü kutlu olsun. Güzel ülkemizin güzel anneleri, gününüz kutlu olsun." sözlerini paylaştı.

"ANNE ARAYINCA AKAN SULAR DURUR"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Anneler Günü nedeniyle sosyal medya hesabı Twitter üzerinden mesaj yayınladı. Karamollaoğlu, daha önce annesi ile yaptığı telefon görüşmesinin videosunu paylaşarak, “Her anne, her evladın gönlünde vazgeçilmez bir yere sahip... Annem her aradığında heyecanlanırım. Çünkü anne arayınca akan sular durur. Tüm annelerimizin günü kutlu olsun” dedi.

"ANNE DEMEK SİLİNMEYEN FAZİLET, FERAGAT DEMEKTİR"

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Anneler Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı. Bahçeli’nin mesajı şöyle:

“Sevgi iki kişiye muhtaçtır: Bunlardan birisi onu anlatan ve aktaran, diğeri ise onu anlayan ve yüreğinde taşıyandır. Yürekte olanın yüze vurması, yüzde bulunanın dilden akması mukadderdir. Anne demek solmayan sevgi demektir. Anne demek silinmeyen fazilet, feragat demektir.

Bugün Anneler Günü. Aslında bütün günler annelerin olmalıdır. Her anne güzeldir, her anne özeldir, her anne sıcaklığın özüdür, her anne fedakarlığın ve merhametin övüncüdür. Annesiz hayat, hayatsız insan muhal bir hayaldir. Anne gönül dünyamızın, fani ömrümüzün gülzarıdır.

En başta şehit analarımız olmak üzere, ülkemin tüm muhterem annelerinin Anneler Günü’nü kutluyor en iyi dileklerimle birlikte hürmetlerimi sunuyorum. Anneler üzülmesin, anneler kırılmasın, anneler mahzun olmasın. Çünkü onlar emanettir, berekettir, cennetin müjdeleridir.”

ANNESİNİ KAYBEDEN EVLATLARI VE EVLADINI KAYBEDEN ANNELER DE UNUTULMADI

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise annesi Güner Babacan ve eşi Zeynep Babacan'ın anneler gününü kutlayarak, annesine gerçekleştirdiği ziyaretin görüntülerini de paylaşarak şu mesajı verdi:

"Annem Güner Babacan ve eşim Zeynep başta olmak üzere, yüreğinde anne sıcaklığı taşıyan herkesin Anneler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Bu vesileyle, aramızdan ayrılan anneleri minnetle anıyor, evlatlarını kaybeden annelere sabırlar diliyorum."

"BÜTÜN ANNELERİN ANNELER GÜNÜ'NÜ KUTLUYORUM"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Instagram hesabından annesinin fotoğrafını paylaşarak, "Beni dünyaya getiren Memnune annemi, beni muhabbetle büyüten Sefure annemi, hayatımı güzelleştiren eşimin annesi Refia annemi rahmetle anıyor; bana babalık ve evlat sevgisini tattıran kıymetli eşim ve tüm şehit anaları başta olmak üzere bütün annelerin Anneler Günü'nü kutluyorum." dedi.

MANSUR YAVAŞ VE EKREM İMAMOĞLU'NDAN ANNELER GÜNÜ MESAJI

Büyükşehirlerin belediye başkanlarından da Anneler Günü ile ilgili mesajlar geldi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bir video ile Anneler Günü'nü kutladı ve şu mesajı paylaştı:

"Her adımımızı güvenle atmayı, yolumuzu sevgiyle aydınlatmayı sizden öğrendik. İyi ki varsınız. Başta şehit anneleri ve hayatını kaybeden anneler olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyorum."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da yaptığı paylaşım ve "Sevgi, şefkat ve iyiliğin kaynağı olan öncelikle şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun." ifadeleriyle Anneler Günü'nü kutladı.