Siyasilerden Arınç'ın istifasına tepkiler

Siyasilerden Arınç'ın istifasına tepkiler

Bülent Arınç'ın Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden istifa etmesine siyasilerden tepkiler geliyor.

Arınç'ın istifasına MHP'den ilk tepki MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Feti Yıldız'dan geldi.

Görevinden istifa eden Bülent Arınç için MHP'li Yıldız sosyal medya hesabı Twitter üzerinden şu mesajı paylaştı: 

Bülent  Arınç YİK üyeliğinden ayrılmış yani istifasını vermiş. Tv de yaptığı açıklamadan sonra sütre gerisinden çık ,cüppeni giy, yerini al hayranlık duyduğun bu kişileri savun demiştim. Artık takke düştü kel göründü. Şimdi vekaletname alma zamanı. İzliyoruz.

Bülent Arınç'la 2015 yılından bu yana problem yaşayan Melih Gökçek, Arınç'ın istifasına ilişkin "Bülent Arınç sadece Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği'nden istifa etmiş... Ama bence yetmez... Yeter mi tweet alemi? Kanaatinizi yazın ki ne düşüyorsunuz Bülent de öğrensin..." paylaşımını yaptı.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Arınç'ın istifasına ilişkin "Siyasi görevlerimizi bir gün devredeceğiz. Geride bırakacağımız hoş bir sada en büyük hayalimiz. Yaptığımız hizmetler kadar, davaya zarar veren, milletin vicdanını yaralayan, değerlerimize aykırı söylemler de akıllarda kalacak. 'En büyük hizmetin istifa' haline gelmesi çok acı!" yorumunda bulundu.

Eski MHP'li vekil Cemal Enginyurt ise Bülent Arınç'ın istifasıyla alakalı, "Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç istifa etmiş. Şehitlerimizin,Gazilerimizin ruhları şad olsun. Zerre kadar hakkım varsa helal etmiyorum. Siyaseten ve fikren her zaman karşısında olacağım" paylaşımında bulundu.