Siyasilerden Cumhuriyet'in 100. yılına özel 29 Ekim mesajları

Siyasilerden Cumhuriyet'in 100. yılına özel 29 Ekim mesajları

Türkiye, Cumhuriyet'in 100. yılını kutlarken siyasetçilerden de peş peşe mesajlar gelmeye başladı.

Cumhuriyet'in 100. yılında siyasi parti genel başkanlarından da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için mesajlar paylaşılmaya başladı. İşte sosyal medyada parti başkanlarının yaptığı paylaşımlar...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN 100. YIL MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in ilan edilişinin 100'üncü yıl dönümü vesilesiyle mesaj yayınladı. Erdoğan sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Bugün Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümüne ulaşmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. Ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında yaşayan vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı canıgönülden tebrik ediyorum."

ekran-goruntusu-2023-10-29-125026.png

KILIÇDAROĞLU'NDAN VİDEOLU PAYLAŞIM: "YAŞASIN CUMHURİYET"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından Cumhuriyet'in 100. yılını kutladığı bir paylaşımda bulundu.

İkinci Yüzyılda, Hep Senin Yolunda. Yaşasın Cumhuriyet” notuyla paylaştığı video ile Cumhuriyet’in 100. yılını kutladı. Videoda, Kılıçdaroğlu’nun dün CHP’nin düzenlediği 100. yıl resepsiyonundaki konuşması, Atatürk’ün görüntüleri ve 10. Yıl Nutku’nu okuduğu bir kısım yer aldı.

Kılıçdaroğlu söz konusu videoda şu ifadeleri kullandı:

“Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının kurduğu güzel Cumhuriyetimiz 100 yaşına girdi. Cumhuriyet ne demektir? En güzel tanımını Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal yapmıştır. Atatürk, ‘Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir’ der çünkü Cumhuriyet, birlikte alın teri döküp birlikte yükselmeni yoludur. Çünkü Cumhuriyet, eşitliktir, özgürlüktür, yani adalettir. Cumhuriyet; ilimdir, fendir, çağdaşlıktır. Cumhuriyet, demokrasiye giden yolun ilk ve en önemli adımıdır. Onlar, düşünü kurdukları Cumhuriyet’i inşa ettiler. Bizlere düşen görev ise, güzel Cumhuriyetimizi, eksiksiz bir demokrasi ile taçlandırmaktır. Çünkü Mustafa Kemal ‘Demokrasinin tam ve en belirgin hükûmet şekli Cumhuriyettir’ der. Demokrasinin tam ve belirgin olması için çalışacağız ve çaba harcayacağız.”

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Cumhuriyetin 100'üncü yılına ilişkin bugün yazılı bir kutlama mesajı yayınladı. Bahçeli'nin mesajı şöyle:

"Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl dönümüne ulaşmanın muazzam kıvancını ve müstesna kıymetini hak edilmiş bir milli gurur ile idrak ediyoruz. Aziz Atatürk’ün liderliğinde az zamanda çok büyük işler yapan Milli Mücadele kuşağı, temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti’ni tam bir asır evvel cihana ilan ve ilam etmişlerdir. Cumhuriyet’in kuruluşu ve kurumsal içerik kazanması, aynı zamanda egemenliğin asıl ve asli sahibine aracısız geçişin de miladıdır.

Geride kalan 100 yılın dikkatle muhasebesi yapıldığında görülecektir ki, Cumhuriyet hem fikir bazında hem de rejim ve idare şekli bakımından maşeri vicdanda kök salmıştır. Nitekim Cumhuriyet ilke ve hedefleriyle, halkın arzu ve amaçlarını taşıma ve temin etme niteliğiyle zorlu eşikleri aşmış, çetin imtihanlardan geçmiş, bilhassa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle de gücüne güç eklemiştir. Türk milletinin bağımsızlık onuruna düşkünlüğü tarihi bir gerçektir. Milli Mücadele’de gösterilen kahramanlık ve fedakarlık bu tartışılmaz ve tahrip edilemez milli gerçeğin nişanesidir.

Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran milli irade ve şuurun kaynağı tam bağımsızlığa duyulan eşi ve benzeri olmayan tarihsel bağlılıktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin vicdan ve ruhunda mahfuz yaşama cevherini görmesini, bunu gün yüzüne çıkarmasını, müteakiben de kurtuluşun ana fikri haline getirmesini bilmiştir. Cumhurun mücadelesi ve müdahalesiyle Cumhuriyet doğmuştur. Bugün de Cumhurla Cumhuriyet kenetlenmiş, Türk ve Türkiye Yüzyılı’nın yol haritası çizilmiştir.

Hiç kuşku yoktur ki, Türkiye Cumhuriyeti mesut, muvaffak ve muzaffer olacak, ilelebet yaşayacak ve yaşatılacaktır. Aziz Atatürk’ün 'en büyük eserim' dediği Türkiye Cumhuriyeti daha güçlü, daha gelişmiş, daha serpilmiş vaziyette tarihi yolculuğuna devam edecek, önümüzdeki yeni yüzyıla Türkiye’nin mühür vurulacaktır. Hakimiyet milletindir, millet hükümettir, Cumhuriyet yönetimi de demokrasi sistemiyle hür ve müstakil varlığını muhafaza edecektir.

Bunun yanı sıra Cumhuriyet, Milli Mücadele’nin taçlanmış, milli gönüllerde taht kurmuş halidir. Meydanlardaki zaferlerimizin ibra ve ifade haysiyetidir. Kısaca söylemek gerekirse, Türkiye Cumhuriyeti Türk milletinin şerefidir. Unutulmamalıdır ki, Cumhuriyetimizin kuruluşu; umutsuzluk, yoksulluk, yılgınlık içinde ve hareketsiz kalmış millet varlığına olan inancın ve atıl duran bu kudretten nasıl bir mücadele yöntemi ile sonuca ulaşılabileceğinin emsalsiz bir örneğidir. Emperyalizmin musallat olduğu, bununla mündemiç toplu cinayet ve mezalimlere maruz kalan gönül ve kültür coğrafyalarımızda yaşayan mazlum toplumlar için Türk milletinin geçmişteki kahramanlıkları mutlaka ilham kaynağı olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Bayramımızı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl dönümünü hayranlıkla ve hürmet duygularımla kutluyor, aziz milletimize ve devletimize ebedi saadetler diliyorum. İlk Cumhurbaşkanımız, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu yolbaşçısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, muhterem silah ve ülkü arkadaşlarını, kurucu kahramanlarımızın her birisini, aziz şehit ve gazilerimizi minnet ve şükran hislerimle anıyor, Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyorum. Sonsuz bağlılık, vazgeçilmez yemin, hiç bitmeyecek azimle Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı hayırlı olsun."

ekran-goruntusu-2023-10-29-125227.png

ekran-goruntusu-2023-10-29-111907.png

AHMET DAVUTOĞLU'NDAN DEMOKRASİ, ADALET VE ÖZGÜRLÜK MESAJI

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da paylaştığı mesajda "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde mazlum milletlere ilham veren İstiklal Savaşımız sonrasında kurulan Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun! Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında demokrasi, adalet ve özgürlük ilkelerine dayalı bir gelecek inşa edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın." ifadelerini kullandı.

 

ekran-goruntusu-2023-10-29-112126.png

MUHARREM İNCE'DEN ATATÜRK VE KURTULUŞ SAVAŞI VİDEOSU

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de Atatürk ve Kurtuluş Savaşı görüntülerinin yer aldığı bir video paylaşımı ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

 

İnce, yayınladığı son mesajında ise "Cumhuriyetimizin 100. yılını depremzede yurttaşlarımızla birlikte geçirmek için dün gece yola çıktık. Yol boyunca yurdumuzun her noktasında kutlanan Cumhuriyet Bayramı görüntülerini izledim. Bu görüntüleri izleyip duygulanmamak ve gururlanmamak elde değil. Bu tarifsiz ve sonsuz Cumhuriyet sevgisini ilelebet yaşamamızı ve yaşatmamızı diliyorum. Sokaklarda, meydanlarda, caddelerde Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayan tüm yurttaşlarımız; iyi ki varsınız, iyi ki Atatürk gibi bir liderimiz var, iyi ki Cumhuriyet var!" dedi.