Siyasilerden Dr. Sadık Ahmet'i anma mesajları

Siyasilerden Dr. Sadık Ahmet'i anma mesajları

Siyasiler, Batı Trakya Türklerinin hakları için verdiği mücadeleyle tanınan Dr. Sadık Ahmet'in ölümünün 26. senesinde andı.

Batı Trakya Türkleri'nin hakları için verdiği mücadelelerle tanınan, 24 Temmuz 1995 tarihinde hayatını kaybeden Dr. Sadık Ahmet'in 26. ölüm yıl dönümünde siyasiler anma mesajları paylaştılar.

Mesajlardan bazıları şöyle:

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Ömrünü Batı Trakya’daki Türk varlığına adayan büyük dava ve mücadele adamı Dr. Sadık Ahmet’i vefatının 26. yıldönümünde rahmetle anıyorum. O haklı ve büyük davanın sorumluluğunu bugün omuzlayan kardeşlerimiz emin olsunlar, Türkiye’nin desteği daima onların yanındadır.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Ömrünü Batı Trakya Türklerinin haklarını savunmaya, sorunlarının çözümüne adayan Dr. Sadık Ahmet’i kaybetmemizin üzerinden 26 yıl geçti. Onun cesareti ve fedakarlığı, belleklerimizde, kalplerimizde bıraktığı en büyük miras oldu. Kendisini bir kere daha saygı ve rahmetle anıyorum.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Baskılara ve zulümlere karşı direnişiyle, Hayatını Batı Trakya Türklerinin hak ve özgürlük mücadelesi için adayan, Unutulmaz lider, değerli siyasetçi Dr. Sadık Ahmet’i vefatının yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: Batı Trakya Türklüğünün lideri Dr. Sadık Ahmet'i vefat yıldönümünde rahmet ve minnet ile anıyoruz. O'nun mücadelesi bugün de Batı Trakya Türklerine yol göstermeye devam ediyor. Ruhu şâd, mekânı cennet olsun..

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Batı Trakya Türklerinin sorunlarını uluslararası kamuoyuna duyurmak ve insani haklarını temin etmek için gayret gösteren unutulmaz şehit Dr. Sadık Ahmet'i vefatının yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici: Şerefle yaşanmış bir hayatın, şehadetle taçlanmış adı, büyük Türk Milleti’nin kahraman evladı Dr. Sadık Ahmet’i vefatını 26. sene-i devriyesinde rahmetle ve minnetle anıyor, Sadık Ahmet isminin milletimizle birlikte sonsuza dek yaşayacağına olan inancımla ailesine sabır diliyorum.