Skandal... Taş ocağına karşı çıkan halkın üzerine iş makinesi sürüldü

Skandal... Taş ocağına karşı çıkan halkın üzerine iş makinesi sürüldü

Cengiz İnşaat'ın, İkizdere ilçesindeki İskencedere Vadisi'nde açmak istediği taş ocağına karşı çıkan yurttaşların üzerine iş makineleri sürüldüğü aktarıldı.

Cengiz İnşaat, Rize İyidere Lojistik Limanı İnşaatı'nda kullanılmak için İkizdere ilçesindeki İskencedere Vadisi'ne taş ocağı açmak istiyor. 

Bölgede yaşayan yurttaşların tepki gösterdiği taş ocağı için dün iş makineleri bölgeye girmek istemiş, ancak yurttaşların tepkisi sonrası çalışmalar durmuştu.  Bugün sokağa çıkmak yasağını fırsat olarak değerlendiren şirket, iş makinelerini  yeniden bölgeye yolladı. 

Cengiz İnşaat sokağa çıkma yasağını fırsat bildi, İkizdere'ye iş makinelerini soktuCengiz İnşaat sokağa çıkma yasağını fırsat bildi, İkizdere'ye iş makinelerini soktu

JANDARMA MÜDAHALE ETTİ
ANKA'nın aktardığına göre, sabahın erken saatlerinde bölgeye giden ve sayıları 200’e yaklaşan köylüler jandarma engeli ile karşılaştı.

Bölgeye iş makinelerini sokmak istemeyen vatandaşlara jandarma müdahale etti.

''BİZİ AYNI PKK YERİNE KOYDULAR''
Bölgede iş makinelerinin çalışmasına izin vermeyen köylüler, “Bizi aynı PKK yerine koydular. Jandarmayı başımızda nöbet tutturuyorlar. Devlet bana hayvan verdi, köyde durmam için. Ama ben ineklerime nerede bakacağım. Köye taşının diyorlar. Bu şartlarda ne yapacağız. Burada malımızın nöbetini tutuyoruz” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

HALKIN ÜZERİNE İŞ MAKİNESİ SÜRDÜLER
Ayrıca sürücünün, iş makinesini yurttaşların üzerine sürdüğü bildirildi.

Yurttaşlar, sürücüye, "Nasıl üstüme sürdüğünü görüyorsunuz? Durdur makineyi" diyerek tepki gösterdi.