Sky Sports'dan tacize karşı önlem

Sky Sports'dan tacize karşı önlem

Birleşik Krallık merkezli televizyon kanalı Sky Sports, İngiltere’deki karantina ve yasaklar döneminde artan nefret söylemi ve ırkçı mesajlara ilişkin önlemler alınacağını açıkladı.

 Sky Sports, sitelerindeki ve sosyal medya hesaplarındaki içeriklerin daha fazla denetleneceğini belirterek, platformlarını daha güvenli ve saygın hale getirmek için kural koyucu kişilerle iş birliği yapılacağını bildirdi.

Sky Sports'un Haber ve Dijital Yayınlar direktörü Mark Alford, kanalın kadın futbolu ve Black Lives Matter hareketiyle ilgili paylaşımlarının ardından nefret ve hakaret içeren mesajların arttığını belirttiği bir açıklama yaptı. Alford, "Kadın sporu ile ilgili içerik yayınladığımızda kadın düşmanı ve cinsiyetçi söylemlerde önemli bir artış gördük.

Kadınlar Ligi için yaptığımız Women Football Show programını yayınlamaya başladıktan sonra bağnazca yorumlar aldık. Ayrıca Black Lives Matter hareketiyle ilgili haber yaptığımızda çok fazla ırkçı ve nefret dolu söylemle karşı karşıya kaldık"dedi. Alford, " Platformları daha güvenli ve daha saygın hale getirmek için sosyal medya platformları ve kural koyucularla birlikte çalışmayı taahhüt ediyoruz" diye konuştu.

Sky Sports, Sky Sports Premier Lig’in başlamasından önce kanalın en eski programlarından olan Soccer Saturday Show’un sunucuları Phil Thompson, Charlie Nicholas ve Matt Le Tissier’in görevden ayrıldığını açıklamıştı. Ayrılık haberinin ardından programın yeni sunucularının eski futbolcular Micah Richards ve Alex Scott olabileceği sosyal medyada gündeme geldi. Kanal, bu haberin ardından her iki oyuncuya yönelik ırkçı ve nefret söylemleri arttığını da bildirmişti.