Son anket sonuçları: AK Parti ve MHP için yolun sonu gözüküyor!

Son anket sonuçları: AK Parti ve MHP için yolun sonu gözüküyor!

Vatandaşın sürekli nabzını tutan anketlerde son dönemde ortaya çıkan sonuçlar hesapları karıştırdı. AK Parti ve MHP'deki oy kaybı dikkatlerden kaçmadı.

Anket şirketleri vatandaşların nabzını tutmaya devam ediyor. Çok sayıda vatandaş sokakta gördükleri anketörlere hangi partiye oy vereceğini söylüyor. Özellikle son dönemde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle AK Parti ve MHP'den oluşan Cumhur İttifakı'ndaki oy kaybı anketlere yansıyor. Anketlerin güvenilirliği tartışmalara neden olurken, şirketler ardı ardına anketler yayınlıyor ve yayınlanan anketler gündemde uzun süre yer alıyor. Son dönemde özellikle AK Parti'deki düşüşü gözler önüne seren bazı anketleri sizler için derledik.

MAK ARAŞTIRMA/ KASIM 2021
MAK araştırmanın kasım ayında yaptığı ankette Cumhur İttifakı'nın toplam oy oranı yüzde 39.5 çıktı. Millet İttifakı'nın oyu da  yüzde 39.5 olarak hesaplandı.


AK PARTİ'DEKİ ERİYİŞ ANKETLERE BÖYLE YANSIDI: AVRASYA KASIM/ 2021
Avrasya Araştırmanın kasım ayı seçim anketinde AK Parti'nin oy oranı AK Parti: 24.2 çıktı. Yayınlanan ankete göre  Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan olası tüm adaylar karşısında kazanamıyor. 

" Erken seçim olması durumunda sayacağım partilerden hangisine oy verirdiniz?" sorusuna vatandaş şu yanıtı verdi:

(Kararsızlar dağıtılmadan)

CHP: 25.6 (Avrasya anketlerinde CHP kararsızlar dağıtılmadan ilk kez AK Parti'yi geçti.)

AK Parti: 24.2

İyi Parti : 10.1

HDP: 8.8

MHP: 6.2

AKSOY ARAŞIRMA/ EYLÜL 2021
Aksoy Araştırma Şirketi yapmış olduğu son araştırmada ise halka  "Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra AK Parti yüzde 30.8, CHP yüzde 28.2, İYİ Parti yüzde 13.8, HDP yüzde 10, MHP yüzde 8.6'da kaldı.