'Son Şarkı' filminde Ahmet Kaya krizi çıktı

'Son Şarkı' filminde Ahmet Kaya krizi çıktı

Vizyona girmesi beklenen 'Son Şarkı' isimde filmin, Ahmet Kaya’nın gerçek görüntülerinin ve eserlerinin kullanılması nedeniyle gösterimi durdurulduğu öğrenildi.

Vizyona girmesi beklenen Son Şarkı isimde filmin, Ahmet Kaya’nın gerçek görüntülerinin ve eserlerinin kullanılması nedeniyle gösterimi durduruldu.

Dinozor.org'ta yer alan habere göre; 21 yıl önce Fransa’da hayatını kaybeden sanatçı Ahmet Kaya’nın ailesinin  İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne açtığı davada, sanatçının görüntülerinin ve eserlerin izinsiz kullanıldığı belirtildi.


 
 Mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda Ahmet Kaya’nın gerçek görüntüleri ile  Ağladıkça ,  Beni Buralarda Arama Anne ,  Müjgan’la Biz Ağlaşırdık  ve  Vay Anam  adlı eserlerinin filmde kullanıldığı belirtildi. Tedbir kararını açıklayan mahkeme, Kaya’ya ait görüntüler ile dört eserin filmden çıkarılmasına hüküm verdi. Mahkeme söz konusu içerikler filmden çıkartılmadıkça “Son Şarkı”nın gösterime girmesi, çoğaltılması ve dağıtılmasının durdurulmasına karar verdi.