Sonar'dan yeni anket: İşte en iyi belediye başkanları

Sonar'dan yeni anket: İşte en iyi belediye başkanları

Sonar Araştırma'nın korona ile mücadelede belediyelerle ilgili yaptığı son araştırmasından çarpıcı sonuçlar çıktı. Türkiye genelinde yapılan araştırmaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, büyükşehirler arasında birinci oldu.

Sonar Araştırma'nın korona virüsle ilgili son  araştırmasından çarpıcı sonuçlar çıktı. Türkiye genelinde yapılan araştırmaya göre, 

"Genel olarak düşündüğünüzde Büyükşehir Belediye Başkanınınızın korona döneminde yaptığı çalışmaları başarılı buluyor musunuz?" sorusunun yanıtına ankete katılanların yüzde 58,3'ü Ekrem İmamoğlu ile yanıt verirken, Tunç Soyer 57,6 ile 2., Mansur Yavaş ise yüzde 55,6 ile 3. seçildi.


Hakan Bayrakçı'nın sahibi olduğu SONAR Araştırma, salgın döneminde başarılı belediye başkanlarını belirlemek için kamuoyunun nabzını tuttu.


SONAR pandemi döneminde en başarılı iller anketinin sonuçlarını yayınladı. Anket büyükşehir olmayan 51 ildeki belediye başkanları ile İstanbul dışındaki 137 ilçelerde yapıldı. Kendi seçmenlerine yöneltilen sorular eşliğinde başarılı ilk 15 ve ilk 10 belediye başkanlarının listesi belirlendi.