Sosyal medya üzerinden uyuşturucu satanlar yakalandı…

İstanbul’da polis, sosyal medya üzerinden uyuşturucu satışı yapan kişilere ulaştı. Gözaltına alınan A.K. ve M.A.K'nin evlerinde yapılan aramalarda 59 gram uyuşturucu, bir ruhsatsız tabanca, 2 cep telefonu ele geçirildi.

İstanbul’da üzerinde uyuşturucuyla yakalanan iki kişinin verdiği ifade doğrultusunda soruşturmayı derinleştiren polis, sosyal medya üzerinden uyuşturucu satışı yapan kişilere ulaştı. Gözaltına alınan A.K. ve M.A.K'nin evlerinde yapılan aramalarda 59 gram uyuşturucu, bir ruhsatsız tabanca, 2 cep telefonu ele geçirildi.

 

Emniyetten alınan bilgiye göre, İstanbul Avcılar Cihangir Mahallesi’nde denetim yapan polis, şüphe üzerine T.Ö. ve Y.G.Ç. isimli kişileri durdurarak arama yaptı. Aramada, T.Ö'nün üzerinden 6,7 gram uyuşturucu çıktı. Gözaltına alınan iki kişi emniyete götürüldü.

 

İki kişinin sorgusu sonrası, aynı mahallede oturan ve sosyal medya üzerinden iletişime geçerek uyuşturucuyu satın aldıkları tespit edilen eve operasyon düzenlendi.

 

Bu operasyon sonucunda da A.K. ve yaşı 18'den küçük M.A.K. gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda ise 58,79 gr uyuşturucu, bir ruhsatsız tabanca ve iki cep telefonu ele geçirildi.

 

Gözaltına alınan T.Ö. ve Y.G.Ç. adli makamlarca serbest bırakılırken, uyuşturucu ticareti yaptıkları gerekçesiyle A.K. ve M.A.K. hakkındaki soruşturmasının ise henüz sürdüğü bildirildi.