Soylu'nun Özdağ'a hakaretlerine tepki yağdı! Sinan Oğan "Ben de geleceğim" dedi, Özdağ'ın isteği üzerine vazgeçti

Soylu'nun Özdağ'a hakaretlerine tepki yağdı! Sinan Oğan "Ben de geleceğim" dedi, Özdağ'ın isteği üzerine vazgeçti

TÜRKSAM Başkanı Sinan Oğan, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a destek vermek için yarın saat 11.00’de kendisinin de İçişleri Bakanlığı’nın önünde olacağını söyledi. Daha sonra Özdağ'ın isteği üzerine Oğan, Bakanlığa gitmekten vazgeçtiğini söyledi.

Siyasette gerilim hat safhalarda. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a hakaret etmiş, Soylu’nun sözlerinin ardından Özdağ ise sert bir açıklama yaparak yarın saat 11.00’de İçişleri Bakanlığı önünde olacağını söyleyerek “Erkeksen orada ol” demişti.

“GELSİNLER YÜZÜME SÖYLESİNLER”

Soylu’nun Özdağ’a yönelik hakaretlerinin ardından Özdağ’a destek mesajları yağmaya başladı. TÜRKSAM Başkanı Sinan Oğan da destek veren isimlerin başında geldi. Oğan yaptığı açıklamada “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve bakan yardımcısı İsmail Çataklı aynı programda bize de ağır hakaret lafları etti. Ümit Özdağ yarın saat 11.00 ’da bakanlık önünde olacağını açıkladı. Aynı saatte ben de orada olacağım. Soylu ve Çataklı gelsinler yüzümüze söylesinler!” dedi.

ÖZDAĞ'IN İSTEĞİ ÜZERİNE BAKANLIĞA GİTMEYECEĞİNİ SÖYLEDİ

Oğan daha sonra Özdağ'ın isteği üzerine Bakanlığa gitmekten vazgeçtiğini "Ümit Bey, 'ben yarın tek başıma gideceğim, senin gelmen olayı (tek başına olmaktan çıkarır)' dedi. Ben de bu kararına saygı duydum" ifadeleriyle paylaştı. 

 

 

“SİYASET TARİHİNİN GELMİŞ GEÇMİŞ EN DÜZEYSİZ FİGÜRÜ”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de “Ülkemiz siyasi tarihinin gelmiş geçmiş en düzeysiz figürünün bir milletvekiline, bir genel başkana kullandığı bu hadsiz üslubu reddediyoruz. Yanıt hakkı konusunda takındığı ibretlik tutum ise AKP’nin Türkiye’yi getirdiği noktayı göstermesi açısından anlamlıdır.” diyerek sosyal medya hesabından Soylu’ya tepki gösterdi.

 

“SEVİYESİZ, SİYASETİN NEZAKETİNİ YOK EDEN…”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’den de Soylu’nun sözlerine kınama geldi. İnce, “Zafer Partisi Genel Bşk. Ümit Özdağ’a katıldığım, katılmadığım birçok konu var. Aynı görüşte olmamak siyasi nezaketisizliğe bahane olamaz. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Sn. Özdağ’a yönelik seviyesiz, siyasetin nezaketini yok eden, bir bakana yakışmayan sözlerini kınıyorum.” ifadelerini kullandı.