Soylu'ya yakınlığıyla bilinen Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gelişme

Soylu'ya yakınlığıyla bilinen Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gelişme

Eski İçişleri Bakanı şimdiki AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu'ya yakınlığıyla bilinen suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında 21 kişi gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik olarak yürütülen soruşturmada 36 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.

Başsavcılık, şüphelilerin Ankara, İstanbul, İzmir, Manisa ve Mersin illerinde eş zamanlı olarak gözaltına alınmalarına yönünde karar verdi.

Şüphelilerden 21'inin yakalanarak gözaltına alındıkları açıklandı.

AYHAN BORA KAPLAN KİMDİR?

Suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan 1971 yılında Erzurum’da doğdu. Çocukluğu Ankara’da geçti.

Ankara’da yer altı dünyasında "Kaplan" grubu olarak bilinen ve TİP Milletvekili Ahmet Şık'ın iddiasına göre, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yakın olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan'ın ekibine yönelik operasyon devam ediyor. Esenboğa Havalimanı'nda yurtdışına kaçmak üzereyken yakalanarak gözaltına alınan Kaplan'ın ekibine yapılan operasyonlarda 20 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltı sayısı 25'e yükseldi.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda ruhsatsız tabanca ve tabancalara ait mermi ele geçirildi. Şüphelilerden birisinde çok sayıda çocuk pornografisi görüntüleri ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.