Süleyman Aslan'ın avukatı: Zarrab'ın tanıklığı Türkiye'yi bağlamaz; davanın yeniden açılma ihtimali yok

Süleyman Aslan'ın avukatı: Zarrab'ın tanıklığı Türkiye'yi bağlamaz; davanın yeniden açılma ihtimali yok

ABD’nin New York kentinde süren ‘ABD, Hakan Atilla’ya karşı’ davasında, Reza Zarrab'ın rüşvet verdiğini iddia ettiği Süleyman Aslan’ın avukatı Prof. Ersan Şen konuya dair açıkla yaptı.

Reza Zarrab'ın sanık olarak başlayıp tanık olarak devam edilen 'ABD, Hakan Atila'ya karşı' davası sürerken soruşturmada ismi rüşvet, para kara aklama gibi suçlamalarla sıkça geçen Süleyman Aslan'ın avukatı  Ersan Şen davada yaşanan gelişmeler hakkında açıklamada bulundu. 

Zarrab'ın sanıklıktan tanıklığa geçmesinin Türk hukukunda bir karşılığı olmadığını ifade eden Şen, Türkiye'de savcının pazarlık yapmak suretiyle, "Ben bu davada bu kişiyi tanık olarak dinleteceğim, sanık olarak yargılanmasını istemiyorum" diyemeyeceğini söyleyen Avukat Şen, " Bu şahsın tanıklığının Türk hukukunda da bağlayıcı bir tarafı yok. Türkiye’de bitmiş bir yargılama var. Zarrab’ın orada ceza tehdidi altında ifade vermesi ve bu şekilde bir usulün bizde olmaması nedeniyle burada 'Yargılama sürecini tekrar açalım' denilemez" şeklinde konuştu.

Ersan Şen, Süleyman Aslan ile hala görüşüp görüşmediğine yönelik sorulara ise şöyle yanıt verdi:

'Avukatlık Kanunu sınırları çerçevesinde konuşmak durumundayım; irtibata geçmedim, nerede olduğu konusunda da bilgim yok. Bağlantımız, o dosya kapandıktan sonra bir müddet meseleyi değerlendirmenin ötesinde devam etmedi. 
Halk Bankası Genel Müdürlüğü görevinden alındıktan sonra Halk Bankası Yönetim Kurulu üyeliğine geçmişti. Sonra da Ziraat Bankası Yönetim Kurulu üyesi oldu.'

"İsterse yine avukatlığını yaparım"

'Ben avukatım, profesyonel meslek icra ediyorum. İşlerini aldığım insanlarla ortak değilim, onların hayatları hakkında kararlar veremem. Aynen sizin icra ettiğiniz gazetecilik mesleğinde olduğu gibi objektif kriterlerle maddi hakikate ve adalete ulaşılması için çaba gösteririm. Dolayısıyla, duygularımla hareket etmem, hareket etmem de beklenmesin.'