
Süleyman Soylu: Afgan çobanları alalım tarımın ne olacağını görelim
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, mülteci krizine yönelik hükümete yöneltilen tepkilere yanıt verdi. Soylu, mültecilerin ekonomiye katkısı olup olmadığına ilişkin "Afgan çobanları alalım tarımın ne olacağını hep birlikte görelim" dedi.
AKP Gaziantep İl Teşkilatı, Haziran ayı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı düzenlendi.
Şehitkamil Sanat Merkezi’nde düzenlenen toplantıya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Soylu şunları söyledi:
"NE YAPACAKTIK SIRTIMIZI MI DÖNECEKTİK?
"İnsanlar keyfinden bizim sınırlarımıza gelmediler. Allah hiç kimseyi imtihan etmesin. Siz çocuklarınıza ‘Yanınızdaki evde yangın varken perdeyi kapatın mı’ diyorsunuz anneler. Nerde kaldı bize büyüklerimizin yaptığı nasihatler. Ne yapacaktık. Sırtımızı mı dönecektik? Bir imtihana tabi tutulduk. Bu millet bu imtihanda sınıfta kalmadı. Batı kaldı, Avrupa kaldı."
"NEYMİŞ ÇOK SUÇ İŞLİYORLARMIŞ"
"Neymiş çok suç işliyorlarmış. Almanya’da yabancıların suç ortalaması yüzde 33, Türkiye’de ise 1.3’tür. Niye bizi birbirimize düşürecekler. Cumhurbaşkanımız bunlara ‘Gelin bu terör koridorunda evler yapalım’ dedi. Kimsenin sesi çıkmadı"
"210 BİN SURİYELİYİ TÜRK VATANDAŞI YAPTIK"
"Tam rakam söyleyemem ama 11 yılda 210 bin Suriyeliyi Türk vatandaşı yaptık. Almanya’da 1 milyon 250 bin yabancıyı vatandaş yaptı."
"DÜŞMANLIĞIN BİR ANLAMI YOK"
"Elbette ki bir takım dertler sıkıntılar olabilir. Ekonomiye katkıları var mı, yok mu, var. Afgan çobanları alalım tarımın ne olacağını hep birlikte görelim, bu düşmanlığın bir anlamı yok."