Süleyman Soylu AKP'den ayrılıyor mu?

Süleyman Soylu AKP'den ayrılıyor mu?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya verdikleri destekle tanınan Milli Beka Hareketi Derneği’nin başkanı Murat Şahin, eski AKP milletvekili Metin Külünk’ün dernek binalarını 5-6 kişiyle bastığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya verdikleri destekle tanınan Milli Beka Hareketi Derneği’nin başkanı Murat Şahin, eski AKP milletvekili Metin Külünk’ün dernek binalarını 5-6 kişiyle bastığını duyurdu ve bir video da yayınladı. Şahin, Soylu’nun yanında yer aldıkları için hedef olduklarını iddia etti. Külünk bir yalanlama yapmazken, aynı saatlerde Murat Şahin’in bir yol kontrolünde sahte polis kimliği ve rozetiyle yakalanmasına ilişkin haberler dolaşıma sokuldu.

AHMET ŞIK: RANT BÖLÜŞÜMÜNDE SORUN YAŞIYORLAR

Olayı sosyal medya hesabından paylaşan ve uzun bir "flood" yapan Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık da dikkat çeken paylaşımlarda bulundu. Söz konusu saldırı için "Büyük mafyaya eklemlenmiş küçük mafya grupları rant bölüşümünde sorun yaşıyor olsa gerek" diye yazan Şık, şunları aktardı:

Bir grup trol hesapla birlikte@millibeka, Saray saltanatına karşı kendisi bir güç odağı olmaya çalışan @suleymansoylu tarafında.@mkulunk ve ekibi ve trol çetesi ise son günlerde @BeratAlbayrak güzellemelerine hız veren Pelikan çetesinin tarafında." "Bir eski milletvekili olan @mkulunk ve adamlarının mafya raconuyla, İçişleri Bakanı ile ilişkili olduğu öne sürülen dernek görünümlü bir başka teşkilata saldırmasının esas nedeni ise şimdilik bir dedikodudan ibaret." "Dedikodu şu: Damat bakana yönelik doğalgaz rezervleri bulunduğu iddiasıyla reklam çalışmalarının nedeni parti içinde güçlendirilmesine yönelik bir sürecin başlangıcı. Umduğunu bulamayan @suleymansoylu 'nun da AKP’den ayrılma hazırlığı/görüşmeleri (yeni parti/ittifaklar) yaptığı.

Ahmet Şık'ın bu açıklamalarının ardından gözler Süleyman Soylu'ya çevrildi. Konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmayan Soylu, Giresun'da afet bölgesini incelemeye gitti.

Dedikodu şu: Damat bakana yönelik doğalgaz rezervleri bulunduğu iddiasıyla reklam çalışmalarının nedeni parti içinde güçlendirilmesine yönelik bir sürecin başlangıcı. Umduğunu bulamayan @suleymansoylu’nun da AKP’den ayrılma hazırlığı/görüşmeleri (yeni parti/ittifaklar) yaptığı.

— ahmet şık (@sahmetsahmet) August 23, 2020