Süleyman Soylu'nun oğlunun hiç vergi ödemediği ortaya çıktı

Süleyman Soylu'nun oğlunun hiç vergi ödemediği ortaya çıktı

Eski İçişleri Bakanı olan AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu'nun oğlunun şirketinin 3 yılda yüzde 4900 büyüdüğü ve hiç vergi ödemediği ortaya çıktı.

Flash Haber'den Bora Erdin'in haberine göre eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu'nun oğlu Engin Levent Soylu'ya ait Esigortan Sigorta Acentelik Hizmetleri Anonim Şirketi yüzde 4900 büyümesine rağmen 3 senede hiç vergi ödemedi.

3 YILDA HİÇ VERGİ ÖDEMEMİŞLER

Süleyman Soylu ve oğlu Engin Levent Soylu 2021’de Esigortan Sigorta Acentelik Hizmetleri Anonim Şirketi’ni kurdu. 2022'ye kadar Süleyman Soylu’nun 2022’ye kadar ortağı olduğu Esigortan Sigorta Acentelik Hizmetleri Anonim Şirketi’nin 3 yılda hiç vergi ödemediği ortaya çıktı.

Esigortan’ın aldığı son acentelik, Türkiye Varlık Fonu şirketi Türkiye Sigorta A.Ş.’ydi Şirketin, 2022’de 12 sigorta şirketinden daha acentelik aldığını aktaran Erdin, Soylu’nun 11 Ağustos 2022’de ortağı olduğu aile şirketindeki paylarını devrederek şirketten ayrıldığını belirtti. Şirket yasal zorunluluk gereği sermayesini 2024 Mart ayında artırdı.

3 YILDA YÜZDE 4900 BÜYÜDÜ

Kuruluş sermayesi 100.000 TL olan şirketin yeni sermayesi 5.000.000 TL’ye çıkarıldı. Gelir İdaresi Başkanlığı Vergi Dairesi kayıtlarına göre;

Türkiye’nin en büyük sigorta şirketlerinin acentesi olan “Esigortan Sigorta Acentelik Hizmetleri Anonim Şirketi” hiç vergi ödemedi.

"VERGİ ÖDEMEMESİ DİKKAT ÇEKİCİDİR"

Bu durumun bu şirketin hiçbir ticari faaliyeti olmadığı anlamına da gelebildiğini aktaran Erdin, "Sermayesini 3 yılda yüzde 4900 artıran Türkiye’nin en büyük sigorta şirketlerinin acenteliklerini alan şirketin hiç vergi ödememesi dikkat çekicidir." ifadelerini kullandı.

İşte Soylu'nun oğluna ait şirketin vergi vermediğini gösteren belge:

vergi.jpg