Sultanahmet Meydanı’nda Cumhuriyet coşkusu

Sultanahmet Meydanı’nda Cumhuriyet coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dün gece Sultanahmet Meydanı’nda başladı. Ekrem İmamoğlu kutlamalara eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından düzenlenen Sultanahmet Meydanı’ndaki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına ilgi yoğundu.

Ekrem İmamoğu ve eşi Dilek İmamoğlu’nun yer aldığı kutlamalar Şevval Sam konseriyle başladı. Vatandaşlar, Türkiye’nin her bölgesinden söylediği türkülerle Sam'a eşlik etti.

Sam, konserini, "Bir kadın olarak sahneye çıkıp şarkı söyleyebiliyorsam bunu Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyum. Ekrem Başkan, zor bir yolculuğa çıktı. Hepimiz elimizi taşın altına sokup, ona yardımcı olmalıyız" sözleri ve İzmir Marşı’yla tamamladı.

Sam’ın ardından sahneye çıkan Şehir Tiyatroları sanatçıları Cumhuriyet Oratoryosu’nu sahneledi.

Nazım Hikmet’in Kurtuluş Savaşı Destanı şiirinin ve Halide Edip Adıvar’ın 23 Mayıs 1919’da Sultanahmet Meydanı Mitingi’nde yaptığı konuşmanın da oyunlaştırıldığı oratoryo büyük ilgi gördü.

Ardından sahneye, vatandaşların alkışları eşliğinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu davet edildi.

İmamoğlu çifti, vatandaşları el ele selamladı. İmamoğlu, meydanı dolduran on binlerce vatandaşa, "Sultanahmet meydanını özgürlük ve bağımsızlık aşkıyla dolduran. Neşesi, enerjisi ve coşkusuyla içimize umut veren. Geceyi ve geleceği aydınlatan, her yaştan gençler. Cumhuriyet sevdalıları. Dünyanın en önemli kentinin dört bir yanından gelerek bu alanı dolduran sevgili İstanbullular… Hepiniz hoş geldiniz" sözleriyle seslendi.

İmamoğlu çifti, kulis ziyaretinin ardından sahne önüne geçti ve ünlü sanatçı Fahir Atakoğlu’nun senfoni orkestrası eşliğinde verdiği konseri izledi.