Suriyeliler Türkiye'ye Türkler Avrupa'ya göç ediyor!

Suriyeliler Türkiye'ye Türkler Avrupa'ya göç ediyor!

Avrupa Birliği İltica Ajansı verilerine göre Türkiye'den Avrupa ülkelerine iltica başvurularında büyük artış yaşandı.

Türkiye, mülteci kriziyle karşı karşıya kalırken birçok vatandaş Suriye başta olmak üzere, Afganistan, Pakistan gibi ülkelerden kaçak olarak ülkeye giren kişilerin varlığından duyduğu rahatsızlığı açıkça dile getiriyor. Ancak bir diğer dikkat çeken göç dalgası da Türkiye'den Avrupa'ya yaşanıyor.

AVRUPA'YA İLTİCA BAŞVURULARI YÜZDE 47 ORANINDA ARTTI

AB İltica Ajansı verilerine göre, Türkiye'den AB ülkelerine iltica başvurularında yüzde 47 oranında artış yaşandı. 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişiminin yaşandığı 2016 yılının ardından artan başvuru sayısı 2019’da 26 bin 380’e dayanırken, bu sayı pandeminin de etkisiyle 2020 yılında 16 bin 720’ye geriledi.

EN ÇOK İLTİCA BAŞVURUSU ALMANYA'YA

EUAA verilerine göre Türkiye’den iltica başvurularının sayısı 2021’de yeniden yükselişe geçerek yüzde 47’lik artışla 24 bin 625’e yükseldi. 

Söz konusu başvuruların yüzde 32’sinin Almanya’ya yapıldığı kaydedildi. Türkiye’den başvuruda bulunup ilk başvuruda mülteci statüsü tanınanların sayısı 2020’ye göre yüzde 14’lük düşüşle 7 bin 910’a gerilerken, Türkiye’den gelip iltica başvuruları reddedilenlerin sayısı 10 bin 460 olarak kayıtlara geçti. Reddedilen başvurularda ise Fransa yüzde 52’lik oranla başı çekti.

Özellikle son zamanlarda birçok Türk vatandaşı ülkedeki siyasal iklim ve baskı koşulları nedeniyle yurt dışına çıkıyor veya çıkmak istediklerini dile getiriyor.