Taksim'deki 'İsrail ile ticaret' protestosunda gözaltına alınmıştı! Terörist, Mossad ajanı diye suçlanan Beyza Akyüz bakın kim çıktı

Taksim'de ‘İsrail ile ticaret kesilsin’ eylemlerinde gözaltına alınan Beyza Akyüz hakkında iktidara yakın sosyal medya hesapları ağza alınmayacak hakaretler ederek, Akyüz'ü terörist ve Mossad ajanı ilan etti. O kız bakın kim çıktı?

Taksim’de Filistin’e destek yürüyüşü düzenleyen ve İsrail ile ticaretin kesilmesini isteyen göstericilere polisin müdahalesi sert oldu.

43 GÖZALTI, 2 EMNİYET MENSUBU AÇIĞA ALINDI

Protestolarda biri çocuk 43 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 38’i serbest bırakıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise 2 emniyet görevlisinin açığa alındığını duyurdu.

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE, TOPLANMA ÖZGÜRLÜĞÜNE VE ANAYASAYA AYKIRI"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, süreci takip etmek amacıyla İstanbul Milletvekilleri Yunus Emre ve Ali Gökçek’i görevlendirdi:

İstanbul’daki bu görüntüleri büyük üzüntüyle takip ettim. “İsrail ile ticarete dur de” sloganıyla İstiklal Caddesi’ne çıkan gençlere yönelik bu muamele; ifade özgürlüğüne, toplanma özgürlüğüne ve anayasaya açıkça aykırıdır. Gözaltındaki gençler derhal serbest bırakılmalıdır. Süreci yakından takip ediyoruz.”

ekran-goruntusu-2024-04-07-133433.jpg

MAVİ MARMARA'DA ÖLEN CENGİZ AKYÜZ'ÜN KIZI ÇIKTI

Öte yandan eylemlerde hedef gösterilen kadın protestocu Beyza Akyüz ise iktidar yanlısı hesaplar tarafından hain, terörist, Mossad ajanı ilan edildi. Akyüz'e hakaretler yağdırıldı. Ancak o ismin Mavi Marmara'da hayatını kaybeden Cengiz Akyüz’ün kızı olduğu ortaya çıktı.