Tam kapanmada İsrail protesto konvoyu

Sokağa çıkma yasağı sürerken, İzmir'de dikkat çeken bir protesto yapıldı. İsrail'in saldırıları nedeniyle hayatını kaybedenler için Bornova Bilal Saygılı Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılınırken, ardından protesto konvoyu yapıldı.

Tam kapanma uygulaması nedeniyle sokağa çıkma yasağı sürerken, İzmir'de dikkat çeken bir protesto yapıldı. Doğu Kudüs ve Gazze'de İsrail'in saldırıları nedeniyle hayatını kaybedenler için Bornova Bilal Saygılı Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılınırken, ardından protesto konvoyu yapıldı. Yüzlerce araçlık konvoy İzmir turu yaptı, "Katil İsrail, Filistin'den defol" sloganları atıldı.

 

İsrail'in Doğu Kudüs'te Filistinliler'e yönelik saldırıları İzmir'de de protesto edildi. İzmir sivil toplum kuruluşları ile İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından düzenlenen organizasyonla Bornova Bilal Saygılı Camisi'nde toplanan yüzlerce kişi, cuma namazının ardından Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

 

"KATİL İSRAİL" SLOGANLARI ATILDI

 

İzmir İHH Teşkilat Başkanı Mustafa Halit Çelik namaz sonrası konuşma yaparak İsrail'e tepki gösterirken, cami avlusundaki kalabalık, "Oluk oluk kan aksa, kurtulacak El Aksa", "Mehmetçik Aksa'ya", "Katil İsrail, Filistin'den defol" sloganları attı.

 

BİR YANDA KONVOY BİR YANDA DENETİM

 

İsrail protestosu, tam kapanma uygulamasına rağmen yüzlerce araçlık İzmir konvoyuyla devam etti. Bornova'dan çıkan yüzlerce araçlık konvoy, Bayraklı, Alsancak, Konak ve Mustafa Kemal Sahil Bulvarı boyunca devam etti. Protestocular, ellerinde Filistin bayraklarıyla araç camlarından sarkarak sloganlar attı. Konvoyun karşı yönündeki yolda ise polis ekiplerinin, tam kapanma denetimleri gerçekleştirdiği görüldü.