Tarikat yurdu, devleti aldatmaya çalıştı

Tarikat yurdu, devleti aldatmaya çalıştı

Süleymancılar’a ait bir yurtta salgın koşullarında bile eğitimin sürdürüldüğü ortaya çıktı. Cemaat yetkililerinin yurt sorumlusuna gönderdiği bir mesajda, “Denetim olursa öğrencileri depoda saklayın." dedi.

İstanbul’da bulunan Zümrütevler Kuran Kursu’nda üç çocuğun cinsel istismara maruz bırakıldığı iddiası ile gündeme gelen cemaat yurtlarından bazılarında pandemi yasaklarına karşın eğitimin sürdüğü ortaya çıktı. Süleymancılar’a ait olduğu belirtilen bir yurdun, pandemi kısıtlamalarını yok sayarak gizli gizli öğrenci aldığı, denetim sırasında ise öğrencilerin depoya saklandığı iddia edildi.

Süleymancılara ait bir yurtta kaldığını belirten öğrencinin sosyal medyadan paylaştığı fotoğraf ile gündeme gelen skandal iddia, “Bu kadarı da olmaz” dedirtti. Öğrenci, yasak olmasına karşın cemaatin yurda gizli gizli öğrenci aldığını ortaya attı.

Kısıtlamalara uyulup uyulmadığını kontrol eden müfettişlerin yurda geldiği, yurt görevlilerin ise öğrencileri depoya göndererek müfettişlere, “Burada öğrenci yok” dediği de iddialar arasında vardı. Yurda alınan bazı öğrencilerin yetkililere ihbarda bulunduğu ancak herhangi bir sonuç alamadığı söylendi.

Öğrenci, cemaat sorumluların yurt yetkililerine gönderdiğini iddia ettiği bir yazıyı da paylaşımda bulundu. “Muhterem hocam” şeklinde başlayan yazıda, “Öğrenciler ön kapıdan değil, arka kapıdan alınsın” ifadesi dikkat çekti.

Onlarca maddeden oluşan ve yurt sorumlusuna, “Koronavirüs önlemleri” hatırlatılan yazıda, şu talimatlar yer alıyordu:

Dış kapının mutlak suretle kapatılıp kilitli tutulması,

Yurtta öğrencinin olduğu hususunun ihvan, ahavat dahil kimseyle paylaşılmaması,

Resmi erkandan gelindiğinde yurtların şimdilik yeni kayıt almadığının söylenmesi,

Kursta bulunan perde ve güneşliklerin sürekli kapalı tutulması, oda ışıklarının açılmaması,

Ateşi yükselen ve belirti gösteren talebemizin velisi tarafından hastaneye götürülmesi ve kursta kaldığının kesinlikle söylenmemesi…