Tarikatçı başhekim yardımcısı görevden alındı

Tarikatçı başhekim yardımcısı görevden alındı

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu tarafından hakkında inceleme başlatılan Edizer, sözleşmesi feshedilerek görevinden alındı.

Eski adıyla GATA, yeni adıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başhekim yardımcısı olarak görev yapan Dr. Ali Adizer, çok eşliliği savunduğu videonun ardından görevden uzaklaştırıldı.

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu, sosyal medya paylaşımlarıyla tepki çeken Dr. Ali Edizer hakkında inceleme başlattı.

Ne olmuştu?

Adizer tepki çeken videosunda "Yapmayın, etmeyin kardeşim. Dün işittim, gül gibi bir yuva yıkılıyor. Niye yıkılıyor koca aldattı diye. Ayıptır, günahtır. Oğlum neden aldatıyorsunuz. Allah'u Teala size ruhsat vermiş. Bir başkasını seviyorsanız, onu da alın. İnsan yuvasını yıkar mı? Medeni kanunla zaten mücadele ediyoruz. Ama bizi bacılara mahçup etmeyin” demişti.

Adizer, daha sonra “İslâm ne diyorsa o. İçerideki veya dışarıdaki gâvur güruhunun çıkardığı gürültünün sinek vızıltısı kadar kıymeti yok. Kimse ne Allah'a(cc) kulluk ederek - hâşâ - mülküne bir şey ilâve edebilmiştir ne de en şedît cürümlerle bir şey eksiltebilmiştir...” mesajı paylaşmıştı.

Bu ifadeler sosyal medyada büyük tepki görürken CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile bir görüşme yaptığını ifade etmişti:

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle #GATA'nın Başhekim Yardımcısı Ali Edizer'e partimizde ve kamuoyunda duyulan büyük rahatsızlığı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya ilettim. Sn. Bakan duyduğu rahatsızlığı ifade etti, yarın gereğinin yapılacağını iletti. Konun takipçisi olacağız.

Tepki çeken ifadeler ayrıca HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy’un soru önergesiyle Meclis’e taşınmıştı.