TCDD'ye ihanet mi ediliyor? CHP'li Sertel: Zarar ettirip değerini düşürüyorlar, satacaklar!

TCDD'ye ihanet mi ediliyor? CHP'li Sertel: Zarar ettirip değerini düşürüyorlar, satacaklar!

TCDD'nin Meclis KİT Komisyonuna gönderdiği bilgi notuna göre kurumun bu sene 3.9 milyar TL zarar edeceği belirtildi.

TCDD'nin 9 yıldaki toplam zararı 24 milyar TL'yi geçerken, Hazineye 2 milyar 474 milyon 956 bin, kamu kurumlarına 20 milyon 608 bin TL borcu var. 

BORÇ İÇİNDE YÜZEN TCDD'DE 8 KEZ GENEL MÜDÜR DEĞİŞTİ

AKP iktidarı döneminde TCDD'de tam 8 kez genel müdür değişti. Önceki gün de Hasan Pezük yeni Genel Müdür olarak atandı. Müdürlerden biri sadece 11 gün, diğeri bir ay görevde kalabildi. 

"BEDAVA YOLCU TAŞISAN BU KADAR ZARAR EDİLMEZ"

TCDD'nin zarar edeceği bilgisinin TBMM KİT Komisyonunda paylaşılmasının ardından CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel açıklamalarda bulundu. TBMM KİT Komisyonu üyesi CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, "Bedava yolcu taşısan bu kadar zarar edilmez. Kurumu özelleştirip satacaklar, önce zarar ettirip değerini düşürüyorlar" dedi.

"DEHŞET VERİCİ"

KİT Komisyonu üyesi ve CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz da, "TCDD'nin son 9 yıldaki zararı 24 milyar 254 milyon lira oldu. Eski para ile katrilyon, dehşet verici" açıklaması yaptı. 

TCDD'NİN TAŞIDIKLARI

YHT'de bugüne kadar 64 milyon, MARMARAY'da 706 milyon, İZBAN'da 821 milyon, BAŞKENTRAY'da ise 48 milyon seyahat gerçekleştirildi. TCDD geçen yıl 38 milyon ton da yük taşıdı.