TDP Lideri Sarıgül: “Helallik istemek, ‘Sizi yalnız bıraktık’ demektir”

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın helallik istemesini, “Biz, sizi eksik bıraktık demektir” olarak değerlendirdi.

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istediği helallik için “Biz, sizi eksik bıraktık demektir” yorumunu yaptı.

 

Sarıgül, bugün partisinin Kocaeli İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek bayramlaştı. Sarıgül, Erdoğan’ın AKP teşkilatlarıyla video konferans yöntemiyle yaptığı bayramlaşmadaki “Sıkıntıya düşen insanlarımız, esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz” açıklaması ile ilgili soruyu yanıtladı.

 

“AK PARTİ İLE MUTLAKA HELALLEŞECEĞİZ, GİTME VAKTİ GELDİ”

 

Sarıgül, “Helallik istemek inançlarımıza göre son derece normaldir. Bunu bir vatandaş isteyebilir. Bunda bir sorun yoktur. Ama bir siyasi kişi helallik istiyorum derse bu çok farklı noktalara çekilebilir. ‘Biz sizi eksik bıraktık’ demektir. Şu süreçte en önemli helallik, kısa çalışma ödeneğinin devam etmesidir. İleride AK Parti ile mutlaka helalleşeceğiz. AK Parti’nin gitme vakti geldi. Erken seçime olursa biz TDP olarak 6 ay sonra yapılacak olan seçime hazır olacağız” diye konuştu.

 

“İLK TURDA KENDİ ADAYIMIZ”

 

“TDP olarak kurucularımız ve arkadaşlarımız ile yaptığımız toplantılarda seçimler için birinci turda kendi adayı ile seçime girme kararı aldık” diyen Sarıgül, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“İlk turda ittifak yapmayı doğru bulmuyoruz. Bize inanan yurttaşların emeklerini birinci turdan itibaren çöpe atmak istemiyoruz. İlk turdan çıkaracağımız aday başbakan olacaktır. Bunun dünyada örnekleri var. Çıkaracağımız adayın son derece güçlü, toplumun her kesimini kucaklayan bir isim olacağını düşünüyoruz. Bizim adayımız ‘Ben Türkiye’yim’ diyecek.”