Tekkedeki amirale ilişkin şok açıklama Mazlumder'den geldi

Tekkedeki amirale ilişkin şok açıklama Mazlumder'den geldi

Daha önce İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılması kararına verdiği destekle gündemden düşmeyen Mazlumder, makam arabası ile tekkeye giden amiral hakkında açıklamada bulundu.

Daha önce İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılması kararına verdiği destekle gündeme gelen Mazlumder, makam arabası ile tekkeye giden ve 104 emekli amiralin yayımladığı bildiriye de konu olan amiral hakkında açıklama yaptı.

Açıklamada "İbadetlerini nerede, hangi kıyafetle yaptığı kendi özel hayatıdır" denilirken; din ve vicdan özgürlüğü kapsamında olduğu öne sürüldü.

Açıklamada ayrıca soruşturma neticesinde suç teşkil eden veya ahlaki sorunlar içeren örneklerle karşılaşıldığında idari veya adli tedbirlere başvurulabileceği ve yargılama yapılabileceği belirtilen açıklamada böyle bir emare bulunmadığında kamu görevlileri için değerlendirme kriteri dini veya siyasi görüşler değil ehliyet ve liyakatleri olmalıdır denildi.

Mazlumder açıklamasında, tarikat evinde görüntüleri çıkan cübbeli amiralle ilgili;

''-Özel hayatın gizliliğini ihlal eden saldırıyı kınar,
-Özgürlükler kapsamındaki bir fiilden dolayı hedef göstermenin kişi hakkını ihlal ettiğini hatırlatır,
-Bir yargı kararı olmadan suçlamanın ve ihraca kadar gidecek tedbirlerin hukuka aykırı olduğunu kamuoyunun dikkatine sunarız'' şeklinde açıklama yapıldı.