Tekne atölyesindeki yangının çıkış nedeni belirlendi

Tekne atölyesindeki yangının çıkış nedeni belirlendi

Gaziantep’te, tekne yapımında kullanılan yalıtım malzemelerinin bulunduğu depoda çıkan yangının çıkış sebebi tespit edildi.

Gaziantep’te, tekne yapımında kullanılan yalıtım malzemelerinin bulunduğu depoda çıkan yangın; 15 araç ve 120 itfaiye personelinin müdahalesi ile yaklaşık üç saatlik çalışma sonrası söndürülmüştü.

anka'dan Yusuf Kılıç'ın haberine göre, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, yaptığı açıklamada, yangının sadece tesiste devam ettiğini belirtti.

Tekne yapım malzemelerinin bulunduğu depo, tamir ve üretim yapılan tesisin yaklaşık 10 dönümlük bir alandan oluştuğunu ifade eden Yılmaz, “Yangının çevredeki evlere sıçramaması için çalışmalar yapıldı. Sadece tesiste devam ediyor. Çevre için herhangi bir sorun kalmadı. Ekiplerimizin kısa zamanda yangını kontrol altına almasını bekliyoruz” dedi.

VALİ GÜL: YOĞUN DUMANA DİKKAT

Bu arada Gaziantep Valisi Davut Gül, yangın ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak, hurda malzemelerin yanması sonucu devam eden yangının kontrol altında olduğunu bildirdi. Olayda herhangi bir can kaybının olmadığını belirten Gül, "Yangının etrafa sıçrama ihtimali itfaiye tarafından önlenmiştir. Yangın uzun sürebilir. Yoğun duman nedeniyle herkesin dikkatli olmasını istiyoruz” dedi.

BAŞKAN FATMA ŞAHİN OLAY YERİNDE İNCELEME YAPTI

İtfaiye ekipleri, söndürme çalışmalarına devam ederken, olay yerine giden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin incelemelerde bulunarak, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirten Şahin, yoğun dumanın fiber malzemeden kaynaklandığını ifade ederek, "Hamdolsun sorun yok. Yarım saate kadar dumanın azalmasını, bir saate kadar da yangının tamamen kontrol altına alınmasını bekliyoruz. Teknik veriler bunu gösteriyor. Herkese geçmiş olsun" diye konuştu.