Tepkiler sürüyor: 30 Ağustos nasıl kutlanacak?

Tepkiler sürüyor: 30 Ağustos nasıl kutlanacak?

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda ilişkin İçişleri Bakanlığı'nın 'yasaklama' kararının ardından iktidarla muhalefet arasında yeni bir tartışma başladı. Peki 30 Ağustos Zafer Bayramı nasıl kutlanacak? İşte detaylar...

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle iktidar ile muhalefet arasında yaşanan polemiği Haber Global Editörü Işınsu Tezkan Tüz aktardı. Tüz, "Muhalefet, salgının bahane edildiğini öne sürerek bayramın hakkıyla kutlanmadığını eleştiriyor. Buna gerekçe olarak da salgın dönemine denk gelen bazı törenler bazı açılışlar örnek gösteriliyor" dedi.

RESMİ KUTLAMALARDA NELER VAR?

Ayrıca resmi kutlamaların nasıl yapılacağını da aktaran Tüz, "Cumhurbaşkanı Erdoğan 30 Ağustos günü saat 11.00'da Anıtkabir'de olacak.  Bu törene MHP lideri Bahçeli ile birlikte Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener'in de katılması bekleniyor. Erdoğan ardından külliyede kutlamaları kabul edecek. Aynı gün ROKETSAN'da bir araştırma merkezinin açılışını yapacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerli ve milli savunma sanayii üzerinden mesajlar vermesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak Kara Harp Okulu'nun her yıl geleneksel olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda yapılan mezuniyet törenine katılacak. Geçmiş yıllarda Cumhurbaşkanlığının ev sahipliğinde bir resepsiyon verilirdi. Geçen sene yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev sahipliğinde verilen resepsiyona yüzlerce kişi katılmıştı. Ancak bu sene o resepsiyon salgın nedeniyle yapılamayacak. İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinde resepsiyonlara kısıtlama getirilmişti" dedi.

CHP, 81 İLDE 249 BELEDİYE İLE KUTLAYACAK

Söz konusu kısıtlamalara ilişkin hem Kılıçdaroğlu'dan hem de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den açıklamalar var. 
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, salgının bahane edilerek 30 Ağustos'un hak ettiği gibi kutlanmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Tarihini bilmeyen bir ekiple karşı karşıyayız" dedi. CHP, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı 81 ilde 249 belediye ile kutlama kararı aldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise, "Zafer Bayramı bir kutuplaştırma aracı olmamalıdır" açıklamasında bulundu.