Test sonucunu beklemeden tören yaptılar: Hepsi pozitif!

Test sonucunu beklemeden tören yaptılar: Hepsi pozitif!

Samsun'a gelen Bakan Murat Kurum'un programına dahil olan Bafra Belediye Başkanı AKP'li Hamit Kılıç'ın COVID-19 test sonucunun pozitif çıkmasının ardından AKP İl Başkanı Ersan Aksu ve 2 ilçe belediye başkanının da testi pozitif çıktığı öğrenildi.

Samsun’a açılış ve temel atma törenlerine katılmak ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak maksadıyla Bakan Murat Kurum’un programına katılacak olan protokol üyeleri, belediye başkanları ile parti temsilcilerine Cuma günü test yapıldı. Ancak yapılan testlerin sonuçları belli olmadan Bakan Kurum dün sabah erken saatte kentte gelmişti.

Bakan Murat Kurum’u Vali Zülkif Dağlı, AKP Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir başta olmak üzere diğer protokol ve belediye başkanları Çarşamba Havaalanı’nda karşılayarak daha sonraki programlara katıllım gösterdi.

Bakan Murat Kurum’u havaalanında karşılayanlar arasında bulunan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, program gereği AKP Samsun İl Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, valilik ziyareti ile kentsel dönüşüm projelerinin temel atma törenlerine katılım gösterdi.

Öğleden sonra yapılan Kentsel Dönüşüm Temel Atma töreni sırasında Başkan Kılıç’a test sonucunun pozitif olduğu bilgisi geldi. Kılıç, tören alanından ayrılmak zorunda kaldı.


Bakan Murat Kurum’un programına katılan ve COVID-19 testi pozitif çıktığı sonradan bildirilen Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ile temas halinde olan diğer belediye başkanları ve protokol üyeleri ise yaşananlar karşısında büyük şaşkınlık yaşadılar.