
Times'tan 'Türkiye'deki adaletsizliğe sesini yükselt' çağrısı
Türkiye’deki gelişmeler, Batı medyasında haber ve yorumlara konu olmaya devam ediyor. İngiliz gazetesi Times, başyazasında NATO’nun şimdiye kadar Türkiye’yi “eleştirmekten kaçındığını” belirterek NATO’dan “sesini yükseltmesini” istedi.
İngiliz muhafazakar gazetesi Times, Türkiye’deki son gelişmelere ayırdığı başyazılarından birinde Türkiye’nin de üyesi olduğu NATO’nun “özgürlük ve demokrasi için sesini yükseltme” çağrısında bulundu.
BBCTürkçe’ye göre, Times, BM’nin Türkiye’deki kamu sektöründen ihraçlar ve gözaltılara yönelik eleştirilerine dikkat çekerek girdiği, “Giderek genişleyen bir tasfiye” başlıklı başyazısında 16 Nisan referandumu sonrası “ikinci bir tasfiyenin başladığı” yorumunu yaptı.
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’ın geçen hafta Türkiye’ye “hukukun üstünlüğüne saygı” çağrısı yaptığını anımsatan gazete, Türkiye’de “yabancı yatırımcıların gergin olduğunu, turizmde önemli bir düşüş meydana geldiğini, Kürt ayrılıkçılar ve İslamcıların yeni saldırıları planladığını” savlarını da öne sürdü.
İngiliz gazetesi, “Batılı müttefiklerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı terkettiğini” iddia ettiği başyazısında “Şu ana dek sadece NATO eleştiriden kaçınarak geri planda durdu. Ancak artık NATO’nun, ittifakın kalbinde olması gereken özgürlük ve demokrasi için sesini yükseltmesinin vakti geldi” sözlerini de kullandı.