TİP ve CHP sokakta: "Kararı tanımıyoruz"

TİP ve CHP sokakta: "Kararı tanımıyoruz"

TİP ve CHP, Hatay Milletvekili Can Atalay için sokağa indi. Eş zamanlı yapılan protestolarda Bekir Bozdağ ismi yuhalandı.

TİP'in tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından TİP ve CHP, yurdun dört bir yanında sokağa indi. Eylemlerin başlıca adresleri İstanbul, Ankara ve İzmir oldu. Beşiktaş İskelesi'nde toplanan TİP'liler ve CHP'liler Can Atalay hakkında verilen kararı protesto etti.

ekran-goruntusu-2024-01-30-213701.png

"HER YER TAKSİM HER YER DİRENİŞ"

Tarihi Beşiktaş İskelesi’nde buluşanlar ‘Direne, direne kazanacağız’, Faşizme karşı omuz omuza’, ‘Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek’, ‘Her yer Taksim, her yer direniş’, ‘Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz’ sloganları attı.

"BU SAATTEN SONRA HERKES ÇIKIP BEN ANAYASA'YI DA AYM'Yİ DE TANIMIYORUM DİYEBİLİR"

Gazete Duvar'ın aktardığına göre İskelede yapılan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"TBMM, Yargıtay eliyle gerçekleştirilen bu darbe girişiminin bir ortağı haline getirilmiştir. Bu saatten sonra bu ülkede herkes çıkıp ben Anayasa'yı da Anayasa Mahkemesini de tanımıyorum diyebilir. Türkiye'de artık bir Anayasa'nın bulunmadığını Anayasal güvencenin de ortadan kalktığını bizzat Meclis tarafından kabul edildiğini görüyoruz.

"FETULLAH GÜLEN'İ ÖVMESİYLE TANIDIĞIMIZ BEKİR BOZDAĞ"

Bu kararı onaylayanlara sesleniyoruz; bir işe kalkıştıysanız cesaretiniz olsun. Bu hukuksuz kararı Numan Kurtulmuş'un okumaması ve yurtdışına çıkması, adı kumpas davaları ile anılan ve çokça Fettullah Gülen'i övmesiyle tanıdığımız Bekir Bozdağ'ın bu kararı okumasından bir şeyi çok iyi anlıyoruz. Bu hukuksuz karara tüm AKP'lilerin dahi altına imza atmadığını, altına imza atmaktan çekindiğini görüyoruz.

"GEZİ DİRENİŞİNİ KARANLIĞINIZLA KİRLETMENİZE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Buradan bu hukuksuz kararın alınmasında en ufak payı olanlara, kararın altına imza atanlara sesleniyoruz. Bu ülkenin tarihinin en şanlı direnişlerinden biri olan Gezi direnişini karanlığınızla kirletmenize izin vermeyeceğiz."

"HEP BİRLİKTE SESİMİZİ YÜKSELTİYORUZ"

CHP İl Başkanı Özgür Çelik, Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesine tepki gösterdi. Çelik yaptığı açıklamada, "Anayasal darbeye geçit vermiyoruz, kararı tanımıyoruz. Anayasal düzene sahip çıkmak için buradayız. Anayasal düzene inanan tüm İstanbullulara çağrımızdır! Hatay Milletvekili Can Atalay’ın vekilliğinin hukuksuz bir şekilde düşürülmesine karşı hep birlikte sesimizi yükseltiyoruz!" ifadelerini kullandı.

Eylemde, AKP'li Bekir Bozdağ da yuhalandı.