TİP'in İstanbul seçimlerinde kimi destekleyeceği belli oldu

TİP'in İstanbul seçimlerinde kimi destekleyeceği belli oldu

Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) İstanbul seçimlerine ilişkin açıklama geldi. TİP Kadıköy Adayı Doğan Ergün, İBB yarışında kimi destekleyeceklerine ilişkin konuştu.

TİP Kadıköy Belediye Başkan Adayı Doğan Ergün, 31 Mart'a sayılı gün kala bir basın toplantısı düzenleyerek İBB yarışına ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

TİP'E OY VERENLER

TİP’in seçimlere bütünlüklü bir planla girdiğini söyleyen Ergün, “Türkiye'de yıllar sonra ilk defa sosyalist bir parti 1 milyon civarında bir oy aldı. Türkiye İşçi Partisi aslında bir kulvar yaratmaya bir alternatif haline gelmeye başladı. Sağ ideolojinin etkili olduğu bölgelerde bir araştırma yaptırdık. TİP’in aldığı bu 1 milyon oyun yaklaşık yüzde 15’i daha önce sağ partilere oy vermiş ya da seçimde cumhurbaşkanlığında yine sağ adaylara oy vermiş kesimden olduğunu gördük” dedi.

ERKAN BAŞ'IN GEBZE ADAYLIĞI

TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın Gebze’de aday olması hakkında da konuşan Ergün, “Biz artık Gebze gibi işçi sınıfı açısından neredeyse başkent olarak değerlendirilebilecek bir ilçede emekçilerin sesinin bir sosyalist partiyle beraber anılması gerektiğini düşünüyoruz. Ceketimizi koysak kazanırız şeklinde bir anlayış var. Biz buralarda ciddi bir hamleler yapıyoruz” ifadelerini kullandı. 

"1 NİSAN'A ÇAĞRI YAPIYORUZ"

Kadıköy’ün başlıca sorunlarını ele alan ve deprem konusunun önde gelen sorunlar arasında  yer aldığını söyleyen Ergün, “Bunun için önlemler almaya, halkı seferber etmeye ve depreme hazırlıklı bir ilçe haline getirmeye çalışıyoruz. 31 Mart’tan sonra seçim sonuçları ne olursa olsun TİP’in mahallelerdeki örgütlülüğü devam edecek. O yüzden biz 1 Nisan’a çağrı yapıyoruz” ifadelerini kullandı. 

"ÖNCELİĞİMİZ İBB'Yİ AKP'NİN KAZANMAMASI"

Toplantıda TİP’in yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde kimi destekleyeceği soruldu. Ergün, “Biz İBB için nasıl bir tercihte bulunacağımızı henüz parti meclisinde değerlendirmedik. Değerlendirdikten sonra ona göre bir tavır belirleyeceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin AKP tarafından kazanılmaması gerekiyor. Bizim önceliğimiz bu olacak” dedi.