TİP'ten Bakan Kurum'un sözlerine sert tepki: "Hatay’a ulaşacak yardımları engellemeye kalkarsanız..."
Türkiye İşçi Partisi, "AFAD koordinasyonu dışında herhangi bir koordinasyona müsaade etmeyeceğiz." diyen Bakan Murat Kurum'a tepki gösterdi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş'taki depremin ardından birçok bölgeye ulaşamayan yardımlara karşı yurttaşların, siyasi partilerin ve belediyelerin yardım girişimleri ve koordinasyonuna ilişkin, "AFAD koordinasyonu dışında herhangi bir koordinasyona müsaade etmeyeceğiz." dedi.
Gaziantep'te konuşan Murat Kurum'un bu sözlerine tepki Türkiye İşçi Partisi'nden geldi. TİP Hatay'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"YARDIMA ENGEL OLMAYIN, GÖLGE ETMEYİN!"
"Bakanı ve ilgilileri uyarıyoruz! 24 saati aşkın zamandır görevlilerinizin ve araçlarınızın gelmediği Hatay’a ulaşacak yardımları ve gönüllü dostlarımızı engellemeye kalkarsanız altında kalacağınız vebal bu enkazdan daha ağır olur. Yeter! Yardıma engel olmayın, gölge etmeyin!"