TKP, İsrail Büyükelçiliği'nin kapısına dayandı

TKP, İsrail Büyükelçiliği'nin kapısına dayandı

Ankara ve İstanbul'da İsrail protesto edildi. Sol ve sosyalist partiler sokağa inerek, "İşgalciler kaybedecek Filistin halkı kazanacak" dedi.

TKP Ankara, Söğütözü'ndeki İsrail Büyükelçiliği önünde bir araya gelerek Filistin'e yönelik sivilleri hedef alan saldırıları protesto etti.

TKP Merkez Komitesi üyesi Ali Ufuk Arikan, Hamas’ı bahane ederek Filistinlilerin direnişini karalamaya çalışanların, Filistin halkına boyun eğdirebileceklerini düşünenlerin bir kez daha yanılacağını ifade etti.

 

"İŞGALCİLER KAYBEDECEK, FİLİSTİN HALKI KAZANACAK"

Arıkan "Halkın direnişini ikiyüzlüce hedef alan, medeniyet dersi vermeye kalkan ABD’nin kendi ülkesinde ateşkes denmesini bile yasakladığına" değinen Arıkan, "İşgalciler kaybedecek Filistin halkı kazanacak" diyerek açıklamasını sonlandırdı.

İSTANBUL'DA DA PROTESO VARDI

Cumhuriyet'in aktardığına göre İsrail'e yönelik İstanbul'daki protestoların adresi de Levent'teki İsrail Konsolosluğu önü oldu. Devrimci İşçi PartisiDevrimci HareketDevrim Hareketi ve Türkiye Komünist Hareketi üyeleri, konsolosluk önünde bir basın açıklaması düzenledi.

İsrail ve emperyalizme karşı sloganların atıldığı basın açıklamasında "Emperyalizmin ve siyonist İsrail devletinin her türlü işgal ve yağma siyasetine karşı bağımsızlık mücadelesini yürüten Filistin halkının meşru direnişi, bugün bir kez daha emperyalist saldırganlığın ve barbarlığın saldırısı altındadır. Filistin’in dört bir yanına yayılan ve Gazze’de sistematik hale gelen, emperyalist yağma siyasetine karşı büyük bir tepkiyi ortaya çıkaran Filistin halkı, İsrail’in haydutça saldırganlığı karşısına meşru tepki vermektedir" denildi.

Açıklama "Bağımsız ve özgür Filistin’in yanında olanlar, emperyalizmin, siyonizmin ve siyonist terörün karşısındadır. Saldırgan ve haydutça davranan İsrail devletiyle tüm bağlar koparılmalıdır" ifadeleriyle tamamlandı.