Topal ördeklik dönemi sona erdi! Ankara ve İstanbul bu projeler için kolları sıvayacak

Topal ördeklik dönemi sona erdi! Ankara ve İstanbul bu projeler için kolları sıvayacak

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin 2019'da kazandığı belediyeleri meclis çoğunluğunu elde edemediği için topal ördeğe benzetmişti. Ancak son yerel seçimde bu durum değişti. Peki, İstanbul ve Ankara'da hangi projelerin hayata geçirilmesi bekleniyor?

31 Mart yerel seçimlerinde CHP, Türkiye'nin birinci partisi oldu. CHP aynı zamanda belediyelerde meclis çoğunluğunu da elde etmeyi başardı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın deyimiyle 'topal ördek' dönemi resmen sona erdi. Şimdi gözler Ankara ve İstanbul başta olmak üzere CHP'nin kazandığı belediyelerde.

706596-1168127140.jpg

Peki, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu yeni dönemde engellemelerle karşılaştıkları hangi projeleri hayata geçirmek için düğmeye basacak?

EKREM İMAMOĞLU'NUN AKP-MHP TARAFINDAN ENGELLENEN PROJELERİ

 

Kamu bankalarından kreş, yurt ve metro projeleri için alınacak kredilere onay çıkmadı. Yeni taksilerin hizmete alınması engellendi. İSKİ’nin arıtma tesisi ve altyapı için ihtiyaç duyduğu krediler, şehit, gazi ve engelli ailelerinin yeni halk ekmek büfesi açma önerisi, Cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi teklifi, Tuzla’da kreş yapma talebi, çatıların kat olarak kabul edilmesi önerileri mecliste AKP-MHP oylarıyla reddedildi. Melen Barajı’ndaki çatlağın tespiti için komisyon kurulması önergesi, İSKİ’nin arıtma tesisi ve altyapı için ihtiyaç duyduğu krediler, Şehir Tiyatroları yönetim ve oyuncu kadrosunda yapılmak istenen değişiklikler İBB Meclisi’nde reddedildi. Hafriyat alanlarının işletilmesinden elde edilecek gelirler de engellendi. Çocuklara sürdürülebilir politikalar geliştirmek üzere AÇEV ile işbirliği protokolü reddedildi.

3abc1491-4291-4948-bf7b-d123a28de3f3.webp

MANSUR YAVAŞ'IN AKP-MHP TARAFINDAN ENGELLENEN PROJELERİ

Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi’ni iyileştirme projesi, ABB’ye 2,5 milyon lira gelir getirecek açık hava bilboardları ve kapalı otobüs duraklarının kiraya verilmesi projesi, ASKİ’nin iletim hatlarının yenilenmesi için 350 milyon liralık kredi talebi, yaş ortalaması 10,5 olan EGO’ya 300 otobüs alınması için kredi istenmesi, maaşlarının iyileştirilmesi için kullanmak istenen kredi, Ankara Şirindere Vadisi Kentsel Dönüşüm ve hak sahiplerine 460 konut projesi AKP ve MHP’li üyelerince reddedildi. ASKİ’nin acil değiştirilmesi gereken boruları için borçlanma talebi ise AKP ve MHP oylarıyla iki  kez reddedildi. Etimesgut İstasyon Caddesi Alternatif Bulvar Projesi, Şaşmaz’da iki adet köprülü kavşak projesi, Eskişehir Yolunda üç adet köprülü kavşak projesi, köy yollarının yapılması için İlbank’tan 700 milyon kredi talebi teklifi de reddedildi.