Toplu sözleşmede memura hac izni

Toplu sözleşmede memura hac izni

Memurlar yüzde 10+6 zam beklerken hükümetin zam teklifi karşısında sükût-u hayale uğradı. Toplu sözleşmede memura hac izni verildi. Yemekhaneler için helal gıda sertifikasının yaygınlaştırılması yönünde adım atıldı.

Memur-Sen’in yüzde 10+6’lık zam teklifi hükümet tarafından yüzde 3+3’le karşılanmış sendikalar duruma ateş püskürmüştü. Nihayetinde hakem heyetine gidilmeden taraflar 2018 için yüzde 4+3.5, 2019 için yüzde 4+5 ile anlaştı.

258 madde üzerinde uzlaşma sağlanarak imzalar atıldı. Toplu sözleşmede memur maaşları dışında çalışanların sosyal hakları üzerine de pek çok madde müzakere ediliyor.

Çalışanların elde ettiği haklar arasında öğrenim ödeneklerinde artış, meteoroloji gibi personellere ilave havacılık tazminatı verilmesi bulunuyor.

Ayrıca mazeret iznini kullanan kamu görevlileri hacca gitmeleri durumunda 20 gün daha izin alacak. 2015 yılında Diyanet’in kayıtlarına göre Türk hacıların yaş ortalaması ise 60.

Ayrıca kamu yemekhanelerinde helal gıda sertifikası olması maddesi de toplu sözleşmeye eklendi.