Tramvay kazasının nedeninin kuryeden düşen pos cihazının raya sıkışması olduğu öğrenildi

Tramvay kazasının nedeninin kuryeden düşen pos cihazının raya sıkışması olduğu öğrenildi

Bağcılar-Kabataş seferini yapan tramvayın, Gülhane Parkı yakınlarında raydan çıkmasıyla ilgili Metro İstanbul'dan açıklama yapıldı.

Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada, ilk belirlemelere göre kazanın sebebinin, bir kuryeden düşen pos cihazının raya sıkışması olduğu belirtildi.

Bugün öğlen saatlerinde Bağcılar-Kabataş seferini yapan tramvay, Gülhane Parkı yakınlarında raydan çıkarak bir elektrik direğine çarpmıştı. Olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edilmiş, ancak can kaybı ve yaralanma meydana gelmemişti.

Tramvayın yeniden hatta oturtulması için çalışmaları sürerken, Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada, "T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'mızda teknik arıza nedeniyle seferlerimiz Beyazıt - Bağcılar ve Karaköy-Kabataş arasında yapılmaktadır" bilgisi verilmişti.

Kazanın sebebine ilişkin olarak da Metro İstanbul'dan yeni bir açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

"Bugün saat 13.45’te T1 Kabataş - Bağcılar Tramvay Hattı'mızın Gülhane İstasyonu’nda 818-821 numaralı tramvay dizimiz raydan çıkmıştır.

İlk belirlemelere göre, trenin geçişinin hemen öncesinde bir kuryeden düşen pos cihazının raya sıkışması sonucu aracın raydan çıktığı görülmektedir. Trenin raydan çıktığı yerde parçalanmış pos cihazına rastlanmıştır. Konuyla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Treni raya oturtmak ve trafik akışını normale döndürmek için AKOM’dan vinç talebinde bulunulmuştur. Ekiplerimiz bölgede çalışmalarını sürdürmektedir.

Bu süre zarfında seferlerimiz Beyazıt - Bağcılar ve Karaköy - Kabataş arasında yapılmaktadır."