TRT, emekli amiral Cem Gürdeniz ile yatığı röportajı yayımlayabilecek mi?

TRT, emekli amiral Cem Gürdeniz ile yatığı röportajı yayımlayabilecek mi?

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, bugünkü köşe yazısında TRT'de yayınlanacak olan Mavi Vatan belgeseli için emekli amiral Cem Gürdeniz ile röportaj yapıldığını aktardı.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, bugünkü köşe yazısında TRT'de yayınlanacak olan Mavi Vatan belgeseli için emekli amiral Cem Gürdeniz ile röportaj yapıldığını yazdı.

Cem Gürdeniz, Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un açıklamalarının ardından yayımladıkları Montrö bildirisi nedeniyle gözaltına alınıp, elektronik kelepçe takılarak adli kontrolle serbest bırakılan 14 emekli amiralden biriydi. Gürdeniz, ayrıca Mavi Vatan isminin isim babası... 

Erkin'in yazısının ilgili bölümü şöyle:
Şimdi size bir kulis bilgisi vereceğim… 18 Nisan'da, TRT Haber Kanal Koordinatörü Yahya Bostan, ‘Mavi Vatan' belgeselini sosyal medya hesabından duyurdu. Bostan yaptığı paylaşımda belgeselin tanıtım videosunu “Ses getirecek bir belgesel… MAVİ VATAN… Yakında TRT Haber'de” ifadeleriyle paylaştı.

TRT'nin ‘Mavi Vatan' belgeselinde görüşülen ilk isimlerden birisi de Cem Gürdeniz idi. Kendisi ile İstanbul Boğazında Mart ayı içinde 4 saate yakın çekim yapıldığını öğrendim. Gürdeniz, bana “Bakalım benimle yaptıkları röportajı yayınlayacaklar mı?” dedi.

Belgeselin, Amiral Cem Gürdeniz'in ‘'Mavi Uygarlık: Türkiye Denizcileşmelidir'' (Kırmızı Kedi Yayınevi -2015) kitabından yararlanılarak hazırlandığı da kulis bilgileri arasında.