TRT, Özgür Özel'in sözlerini kaldıramadı mı? Seçim sonucuna sevinen sanatçıya engel

TRT, Özgür Özel'in sözlerini kaldıramadı mı? Seçim sonucuna sevinen sanatçıya engel

TRT'den seçim sonrası dakika bir gol bir denilecek bir adım geldi. Seçim sonucuna sevinen sanatçının kanala çıkması engellendi.

Seçim sonucuna sevinen Tuna Kiremitçi'nin, önceden belirlenmiş programı TRT 2 tarafından iptal edildi.

CHP 44 yılın ardından seçimlerden birinci parti çıkarken AKP, 22 yıl sonra ilk kez seçim mağlubiyetini ağır bir şekilde tattı.

SEÇİM SONUÇLARINA SEVİNDİĞİ İÇİN PROGRAMI İPTAL EDİLDİ

Seçim döneminde Cumhur İttifakı dışında, muhalefet cephesine ekranlarını kapatan TRT, seçim sonrası yine tepki çekecek bir hamle yaptı. Müzisyen Tuna Kiremitçi, muhalefetin seçimi kazanmasına sevindiği için TRT'nin programını iptal ettiğini duyurdu.

ekran-goruntusu-2024-04-01-220053.png

Kiremitçi, "TRT 2'de davet edildiğim program, seçim sonuçlarına sevindim diye, yukarıdan gelen emirle iptal edilmiş. Şaşırdık mı?" dedi.

ekran-goruntusu-2024-04-01-222551.png

ÖZGÜR ÖZEL NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart yerel seçimlerinde oyların yarısı sayıldıktan sonra yaptığı açıklamada partisinin zaferini ilan etti. Özel, "TRT'ye bir sürprizimiz var demiştim, 1977'den beri ilk kez TRT ekranlarında CHP şu anda birinci parti olmasıdır." dedi.

Özel CHP Genel Merkezinde yaptığı konuşmada da "Bugün partimizi birinci parti yaptık! Vallahi ben TRT'nin yalancısıyım. Size söz veriyorum ilk genel seçimde de Atatürk'ün partisini iktidar yapacağız!" ifadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2024-04-01-220058.png

TUNA KİREMİTÇİ KİMDİR?

Tuna Kiremitçi  24 Şubat 1973, Eskişehir'de dünyaya geldi.  Filibe kökenli bir ailenin çocuğu olarak Eskişehir’de doğdu. Müziğe Galatasaray Lisesinde yatılı okurken okul orkestrasında başladı. İlk profesyonel grubu Kumdan Kaleler'i okulda arkadaşlarıyla kurdu, söz ve müziklerinin çoğuna imza attığı Denize Doğru albümü 1996'da Ada Müzik etiketiyle yayımlandı.