TÜİK, ENAG'ın enflasyon verilerden rahatsız olmuştu... Mahkeme TÜİK'in talebini reddetti!

TÜİK, ENAG'ın enflasyon verilerden rahatsız olmuştu... Mahkeme TÜİK'in talebini reddetti!

ENAG Kurucusu Prof. Dr. Veysel Ulusoy, TÜİK'in ENAG’ın verilerinin yayınlanmaması için ihtiyati tedbir talebinin mahkemelerce reddedildiğini açıkladı.

Tartışmalı verilerinin ardından TÜİK'e alternatif olarak oluşturulan ve açıkladığı enflasyon rakamları ile dikkatleri üzerinde toplayan Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAG) Kurucusu Prof. Dr. Veysel Ulusoy, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) kendileri ile ilgili talebi hakkında açıklamada bulundu.

"TÜM MAHKEMELERCE REDDEDİLDİ"

Ulusoy, ENAG hakkında ihtiyati tedbir kararı aldırma talebinin tüm mahkemelerce reddedildiğini duyurdu. Ulusoy, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şöyle dedi:

"Enflasyon Araştırma Grubu, hakkında TÜİK’in ihtiyati tedbir kararı aldırılma talebi tüm mahkemelerce REDDEDİLDİ. Kamuoyuna duyururuz." 

 


"ENAG VERİLERİ YAYINLANMASIN DİYE MAHKEMEYE BAŞVURULMUŞTU"
 
TÜİK, Veysel Ulusoy hakkında dava açarak, ENAG’ın verilerinin yayınlanmaması için ihtiyati tedbir talebinde bulunmuştu. TÜİK tarafından mahkemeye sunulan dilekçede, "kuruma karşı haksız ve ağır saldırıda bulunulduğu, verilerin açıklanmasının kurumun güvenilirliğine zarar verme amacı taşıdığı ve uluslararası yatırımcılar nezdinde yanlış algı oluşmasına neden olunduğu" savunması yapılmıştı.