Tüm Türkiye merak ediyordu... Erdoğan raket tutma tarzıyla ilgili konuştu

Tüm Türkiye merak ediyordu... Erdoğan raket tutma tarzıyla ilgili konuştu

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mevkidaşları ile masa tenisi oynarken raketi tutuş şekli oldukça konuşulmuştu. Erdoğan o tartışmalara yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de ağırladığı mevkidaşlarıyla oynadığı masa tenisi anlarına ilişkin fotoğrafları resmi hesaplarından paylaşıyor.

Paylaşılan fotoğraf karelerinde Erdoğan'ın raket tutma tarzı ise bir hayli dikkat çekiciydi. Erdoğan, o çok konuşulan raket tutma tarzına ilişkin açıklama yaptı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde düzenlenen "Kütüphane Söyleşileri" kapsamında gençlerle bir araya gelen Erdoğan'a bir genç, "Masa tenisi oynuyorsunuz, ben de oynuyorum. Tenis raketini farklı tutuyorsunuz. Ben solak olduğum için avantaj sağlıyordum, siz de mi avantaj sağlıyorsunuz?" sorusunu sordu. Erdoğan'ın o soruya yanıtı şöyle oldu:

"ÇİNLİLERİN, JAPONLARIN TUTUŞ ŞEKLİ BENİM TUTTUĞUM ŞEKİLDİR"

"Dünyada masa tenisinde çok farklı stiller var. Mesela Türkiye'nin klasik bir raket tutma tarzı vardır. Dünyada çoğunlukla da o tarz kullanılır. Yani raketin sap kısmından tutarlar. Ama mesela Çinlilerin, Japonların tutuş şekli ise benim tuttuğum şekildir. Ben onlardan örneği alarak o şekli kullanıyorum. Fena da değil, işe yarıyor. Son zamanlarda bazı dostlarla yaptığımız müsabakalarda işe yaradı. Mesela yurttaki masa tenisinde voleybol milli takımımızın koçu Guidetti ile oynadık. O da o klasiği kullanıyordu. Ben ise raketi avucuma alarak kullandım. 'Sen' dedi 'iyi oynuyorsun', 'yok' dedim ya 'senin kadar değil', 'yok yendin beni' dedi. Şimdi demek ki stil birçok şeyi değiştirebiliyor. Bu noktada işime yaradı, iyi de gidiyor. Bundan sonraki süreçte de herhalde diğerini öğrenecek halim yok"