Tunç Soyer: "Kurultayda bir değişim olacağını düşünmüyorum"

Tunç Soyer: "Kurultayda bir değişim olacağını düşünmüyorum"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP kurultayında değişim olacağını düşünmediğini söyleyerek Kılıçdaroğlu'nun bu kurultayda güçlenerek çıkacağını savundu.

Tunç Soyer, Serbestiyet’ten Mustafa Ali Akyol ile yaptığı söyleşide parti içindeki tartışmalara dair düşüncelerini açıkladı.

"HELALLEŞME ÇAĞRISI ÇOK KIYMETLİYDİ"

Kılıçdaroğlu’nun helalleşme çağrısını çok değerli bulduğunu söyleyen Soyer, “Çünkü demokrasiden uzaklaştıkça her siyasi otorite, kendi tabanını konsolide etmeye yönelik bir gayretin içine giriyor. Bu da toplumu ayrıştıran, kutuplaştıran ve hatta düşmanlaştıran bir noktaya evriliyor. Bu nedenle helalleşme çağrısı çok kıymetliydi.” dedi.

"YÜZDE 2,5 DAHA FAZLA OY ALSAYDI KİMSE BUNLARI KONUŞMAYACAKTI"

Soyer şöyle devam etti:

"Şunu da eklemeliyim ki sayın Genel Başkan’ın sosyal medyada, sokakta, orada, burada bu kadar linç ediliyor olması bence büyük bir haksızlık. Yüzde 2,5 daha fazla oy almış olsaydı kimse bunları konuşuyor olmayacaktı. Ama şimdi bütün fatura ona kesiliyor. Bu da doğru değil. Çok geniş bir mutabakatla hareket edildi. Hepimiz oradaydık. Hepimizin payı var bu sorumlulukta. Ama sanki hiç kimsenin bir kusuru yokmuş gibi bütün faturayı genel başkanın omzuna asmak bana büyük bir haksızlık gibi geliyor."

"ÖNGÖRÜM YOK"

Tunç Soyer, “CHP Grup Başkanı Özgür Özel kurultayda aday olacağını açıkladı. Sizce yerel seçimlere gidilen süreçte olası bir genel başkan değişiminin partiye ve seçim sonuçlarına nasıl bir etkisi olur?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"O tamamen spekülasyon olur. Ben kurultayda bir değişim olacağını düşünmüyorum. Sayın Genel Başkan’ın kurultaydan güçlenerek çıkacağını düşünüyorum. Dolayısıyla o ihtimale dair bir öngörüm yok."