Tunç Soyer'e, Erdoğan'ın katıldığı törende 'sayın' ayrımcılığı!

Tunç Soyer'e, Erdoğan'ın katıldığı törende 'sayın' ayrımcılığı!

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen deprem konutlarının temelinin atılması töreninde tüm davetliler sahneye 'Sayın' ifadesiyle çağrılırken, Tunç Soyer'in 'İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı' diye çağrılması dikkatlerden kaçmadı.

İzmir Bayraklı'da Deprem Konutları Temel Atma ve Göztepe Stadı Açılış Töreni aynı anda gerçekleştirildi. Düzenlenen törene katılan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem konutlarının temelinin atılması ve Göztepe Stadı’nın açılış törenlerine video konferans yöntemiyle bağlandı.


Stadın açılışının ardından depremde yıkılan Yağcıoğlu Apartmanı'nın bulunduğu alana bağlanan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve beraberindeki yetkililerle sahneye çıkarak beton dökümü için butona basma merasimi gerçekleşti.

“Sayın Cumhurbaşkanımıza refakat etmek üzere…” denilerek yetkililer sahneye davet edildi. Yapılan sunumda, “Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımızı, TBMM eski başkanımız sayın Binali Yıldırım’ı, sayın genel başkan yardımcılarımızı, sayın bakanlarımızı, sayın milletvekillerimizi, sayın TOKİ başkanımızı, sayın valimizi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nı sahneye davet ediyorum” açıklaması yapıldı.

TOKİ başkanları ve genel başkan yardımcıları dahil tüm isimlere ‘Sayın’ ifadesi kullanılırken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e kullanılmaması dikkat çekti. Sunumda yapılan takdimde bir kısım konuklara sosyal mesafe nedeniyle alt basamakta bulunmaları söylense de, sosyal mesafeye dikkat edilmediği görüldü. Erdoğan, son olarak beraberindekilerle, diğer deprem konutlarının temeline ilk betonu atmak için butona bastı.