Tuncay Özkan ve Ünal Çeviköz için ‘başdanışman’ iddiası!

Tuncay Özkan ve Ünal Çeviköz için ‘başdanışman’ iddiası!

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan kritik karar...

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan CHP Olağan Kurultayı’nda, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer almasına rağmen eski büyükelçi ve İstanbul Milletvekili Ahmet Ünal Çeviköz, delegeden yeterli oyu alamayarak 278 oyla 86’ıncı sırada yer almıştı.

Partinin dış politkasına yön verecek isim olarak CHP’de PM adayı gösterilen Çeviköz’ün, listede alternatifi olmamasına rağmen delegelerden yeterli desteği alamayarak seçilememesi partide krize yol açtı.

KILIÇDAROĞLU NOKTAYI KOYDU
Kurultayın ardından MYK atamaları için gözlerin çevrildiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, dış politika koltuğuna kimi oturtacağı merakla bekleniyordu.

Düzgün haber‘in haberine göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MYK’daki dış politika koltuğu konusundaki kararını verdi.

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, “Ünal Bey, başdanışman olarak dış politika konusundaki görevine devam edecek. MYK’da o koltuğa atama yapmayacağım” diyerek bu konudaki tartışmalara noktayı koydu.

DAHA ÖNCE DE AYNISI OLMUŞTU


CHP’de, dış politika konusunda yaşanan yol kazası ilk değil. CHP’nin 18. Olağanüstü Kurultayı’nda da büyük çekişmelere sahne olan Parti Meclisi seçimlerinde, partinin dış politikasına yön verecek isim olarak CHP’de PM adayı olan Murat Özçelik, delegelerden yeterli desteği alamayarak ikinci yedekte kalmıştı.

KILIÇDAROĞLU ATAMA YAPMAMIŞTI
Bunun üzerine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MYK’yı belirlerken dış politikaya atama yapmayarak, Özçelik’i kendisine dış politikadan sorumlu başdanışman olarak atamıştı. Levent Gök’ün grup başkanvekilliğine seçilmesi ve PM üyeliğinden istifa etmesinin ardından, İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu da PM üyeliğinden istifa ederek, ikinci yedek konumunda olan Murat Özçelik’in 60 üyeli PM’ye girmesi sağlanmıştı.

İKİ YIL BU ŞEKİLDE KALABİLİR!
Halen CHP İstanbul Milletvekili olarak partide görev yapan Ahmet Ünal Çeviköz, PM seçimlerinde yedekler arasında da bulunmadığı için Özçelik gibi istifa formülüyle PM’ye girmesi mümkün görünmüyor. O yüzden Çeviköz’ün iki yıl boyunca Kılıçdaroğlu’nun baş danışmanı olarak CHP’nin dış politikasına yön vermesi bekleniyor.

TUNCAY ÖZKAN’A DA AYNI FORMÜL MÜ?
Kılıçdaroğlu’nun PM seçimlerinde sürpriz bir şekilde liste dışında kalan İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ı da Çeviköz gibi başdanışman olarak atayabileceği öne sürülüyor. Özkan’ın, başdanışman olarak atanması durumunda MYK’da iki koltuk birden boşalmış olacak.

EN AZ DÖRT KOLTUK DÜŞECEK
Kılıçdaroğlu’nun bazı koltukları da birleştirmeyi planladığı belirtiliyor. Bu durumda MYK’daki koltuk sayısı 18’den, 14 veya 12’ye düşebileceği ifade ediliyor.