Turgut Altınok’un mal varlığında kargir ev olarak dediği mekanın görüntüsü ortaya çıktı!

Turgut Altınok’un mal varlığında kargir ev olarak dediği mekanın görüntüsü ortaya çıktı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve mevcut Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un mal varlığı tartışma yarattı. Altınok'un mal varlıkları "Ankara'nın yarısını satın almış" dedirtti.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın mal varlığını açıklamasının ardından gözler AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve mevcut Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un mal varlığına çevrilmişti. 

Bir süre sessizliğini koruyan ve konu ile ilgili sorulan soruya “Mal bizim değil Allah’ın, hepsi Allah’ın, biz emanetçisiyiz” sözleriyle karşılık veren Altınok, 15 Mart’ta mal varlığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşan Altınok, mal varlığı üzerinden “suni gündemler yaratıldığını” iddia etti.

Altınok, “İçinizde en ufak bir tereddüt olmasın! Ekte sunduğum tüm mal varlığım ana sütü gibi ak ve helaldir” ifadelerini kullandı.

 Gayrimenkullerin sayısıyla dikkat çeken Altınok, mal varlığı beyanında eşi adına iki ev bildirirken, çocukları adına herhangi bir mal varlığı beyanında bulunmadı.

MAL VARLIĞI SAYMAKLA BİTMİYOR

Altınok ve ailesinin şirketine ait toplamda 79 daire ve ev, 46 tarla ve arsa, 22 dükkan bulunması şoke etti. Banka hesapları ve ziynet eşyalarına ilişkin ise bilgi verilmedi. Belediye başkanının mal varlığı içerisinde 22 arsa, 23 tarla, 9 ev, 2 kargir ev, 2 kargir bina ve bir bostan da bulunuyor. Ayrıca Altınok, aile şirketinde %36,59 oranında hisse sahibi olduğunu ve şirketin kendisine düşen payının 67 daire ve 12 dükkan olduğunu belirtti.

ALTINOK'UN KARGİR EVİ ADETA KÜÇÜK BİR SARAY

Mal varlığında kargir olarak tanımlanan evin ise görüntüsü ortaya çıktı. İki katlı bir villa olan bu evin ihtişamı dikkat çekti.

a74f6a77-eb76-4c99-b0e7-1452497babb2.jpeg

 

"BABADAN ANKARA MİRAS KALMIŞ"

AKP adayı, mallarının büyük bir bölümünün “Babadan miras” olduğunu belirtirken Altınok’un varlıkları sosyal medyada da gündeme oturdu.

Özellikle arsa ve tarlalarının büyüklüğü dikkat çeken, tek bir arsasının 4.943.000 metrekare olduğu iddia edilen Altınok için sosyal medyada "Turgut Altınok'a babadan miras olarak "Ankara" kalmış. Turgut Altınok’un Ankara’da Turgutoğulları beyliği kuracak kadar mülkü varmış." yorumları yapıldı.