Türk-Eğitim -Sen teknolojik araçlarda KDV ve ÖTV’ sıfırlansın

Türk-Eğitim -Sen teknolojik araçlarda KDV ve ÖTV’ sıfırlansın

Türk Eğitim- Sen Genel Başkanı Talip Geylan, koronavirüs salgını nedeniyle verilen uzaktan eğitimi hatırlatarak, öğretmen ve öğrenciler için bilgisayar ve uzaktan eğitim için kullanılacak teknolojik araçlarda KDV ve ÖTV’nin sıfırlanmasını istedi.

Koronavirüs salgını nedeniyle okullar uzaktan eğitim yoluyla açıldı. Yüz yüze eğitimin başlayıp, başlamayacağı konusu da tartışmalı. Uzaktan eğitimde kullanılan bilgisayar vb. araçlara ise tüm öğrencilerin erişememesi tepki çekiyor. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, öğrencilerin uzaktan eğitime erişebilmesi için bilgisayar vb. araçlarda KDV ve ÖTV’nin sıfırlanmasını istedi.

Yazılı açıklama yapan Geylan, maddi durumu kötü olan aileler için de uzaktan eğitim araçlarının ücretsiz sağlanması gerektiğinin altını çizerek, “Hükümet, öğretmen ve öğrencilerimizin kişisel bilgisayar ve uzaktan eğitim araçlarına kavuşması için tedbirler almalıdır.  Bu adımlardan bir tanesi de KDV ve ÖTV sıfırlamasıdır. Hatta ihtiyaç sahibi aileler için öğrencilerimize ücretsiz temin de sağlanmalıdır. Nitekim daha önceki yıllarda tablet dağıtımı söz konusu olmuştu. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bunu yapacak güçtedir” ifadelerini kullandı.