Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında "ucuz et" kuyruğu! 83 yaşındaki engelli vatandaş göz yaşlarını tutamadı

Başta Başkent'in göbeğinde olmak üzere İstanbul ve birçok yerde yurttaşlar ucuz et alabilmek için erken saatlerde sıraya girmeye devam ediyor.

Ekonomik kriz ve her geçen gün artan gıda fiyatları ile alım gücünün düşmesi milleti canından bezdirdi. 

ekran-goruntusu-2023-03-23-162907.png

YOKLUK KUYRUĞUNU GİZLEMEK İÇİN YER DEĞİŞTİRDİLER

Başkent Ankara'nın göbeğindeki uzun kuyruklardan rahatsız olan AKP iktidarı, ucuz et almak için kuyruğa giren yurttaşları gizlemek için tuhaf bir yönteme başvurdu. Et ve Süt Kurumu (ESK), Ankara’daki "ucuz" et satışı yapılan mağazayı değiştirdi.

ekran-goruntusu-2023-03-23-163007.png

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Yeni satış yeri, Anafartalar Hali’nin arkası oldu. Böylece Kızılay mağazasının önünde oluşan kuyruk, Ulus’taki mağaza önünde, iki bina arasına sıkıştı. İki bina arasına sıkışan kuyruğun dışarıdan görünmesi de engellendi. Ucuz etin, satış yönteminin de değiştiği görüldü. Ucuz et kuyruğunda bekleyen 83 yaşındaki engelli bir vatandaş, göz yaşlarına hâkim olamadı; “Malatyalıyım, yaralıyım. Çocuklarım orada. Evim yıkıldı. Bu ne rezillik. Bu hayat mı? 1 kilo et için bu kadar bekleyeceğim. Devletimiz utansın” dedi.

"İNSANLAR KUYRUKTA GÖRÜNTÜĞÜ İÇİN ORADAN ALDILAR"

Bir yurttaş ise mağazanın yerinin değiştirilmesine "İnsanlar kuyrukta göründüğü için oradan aldılar buraya verdiler çünkü burası görünmüyor, perde arkası. Her taraf kapalı. Kim ne derse desin. Kimse görüyor mu bizi? Gök yüzü görüyor bizi" dedi.

SİVAS'TA DA BENZER GÖRÜNTÜ

Öte yandan Sivas'ta da 10 Mart 2023 tarihinde kaydedilen görüntülerde Et ve Balık Kurumu'nda benzer kuyrukların oluştuğu görüldü.

ekran-goruntusu-2023-03-23-163029.png

ekran-goruntusu-2023-03-23-163020.png