Türkiye'de darbe riski var mı?

Türkiye'de darbe riski var mı?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İnternethaber Grup Başkanı Hadi Özışık ve Net Haber Genel Müdürü Süleyman Özışık'ın sorularını yanıtladı.

Bakan Soylu, "1950-60 arası Türkiye'de büyümede kalkınmada demokratikleşmede dünya ile rekabet edebilmede en önemli on yılıydı. Darbe söylemi yapanların tek bir sebebi var. Siyaset boşluğu. Heybesinden bir şeyi olmayan toplumun sinir uçlarına dokunan günlük politikanın gündemine kendini yazdırmak için ortaya atılan sözlerdir. Bunlar ayıplanması gereken sözler. Bu sözler kendi partileri tarafından da ayıplanması gerek sözler." vurgusunu yaptı. 

AKP'nin seçim döneminde verdiği mücadeleyi anlatan Soylu, "Biz demokratik bir mücadele veriyoruz. Seçimlerde meydan meydan gezdik. Madem hükümet gücümüz Türkiye'de seçim kazanmaya yetecekti niye bu ülkenin Cumhurbaşkanı meydan meydan geziyor? Niye evlere konuk oluyor? Niye gece yarılarına kadar mücadele veriyor? Bizim derdimiz millete kendimizi anlatabilmek. Burada bizim entelektüellerimize de biraz sitem etmemiz gerekiyor. Bu ülkede milletin önüne iyi bir şey koymak varken neden bu işi siyasetin dışına taşıyan yollara götürüyorsunuz?" şeklinde konuştu.

"VESAYETİN CAN DAMARI KESİLMİŞTİR"

Darbenin ve darbe tarzı şeylerin sonuç alamadığı bir dönemden geçiyoruz vurgusunu yapan Soylu, "2002 ile 2020 yılları arasındaki 18 yıllık dönemin en önemli özeti şudur. Vesayetin can damarı kesilmiştir. Bugün Türkiye'de ekonomi ve istikrarsızlaşma üzerinden vesayet güçleri kendine alan bulamamaktadır. Bence AKP iktidarının Türkiye'ye kazandırdığı en büyük kazanım budur." açıklamasında bulundu.