Türkiye, İsrail askerine içlik mi gönderdi? Fatih Altaylı, iddiaları yalanlayan İletişim Başkanlığı'nı yalanladı

Türkiye, İsrail askerine içlik mi gönderdi? Fatih Altaylı, iddiaları yalanlayan İletişim Başkanlığı'nı yalanladı

Gazeteci Fatih Altaylı, Türkiye’nin İsrail askerlerinin soğuktan korunması için kullandığı içliklerden gönderdiği iddiasına İletişim Başkanlığı'ndan gelen yalanlamayı değerlendirdi.

Gazeteci Fatih Altaylı, Türkiye’den İsrailli askerlerin soğuktan korunması için kullandığı içliklerden gönderildiği iddiasına İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Başkanlığı'ndan gelen yalanlamayı değerlendirdi.

"BENCE BU AÇIKLAMA DOĞRU DEĞİL"

Altaylı, Dezenformasyonla Mücadele Başkanlığı'nın “4 Aralık 2021 tarihinde Türkiye’de üretilen ve yurt dışına ihraç edilen malların üzerine ‘Made in Turkey’ yerine ‘Made in Türkiye’ ibaresi eklenmesi zorunluluğu getirilmesini” gerekçe gösterdiği yalanlaması için, “Bence bu açıklama doğru değil” dedi.

"BAL GİBİ DE TÜRKİYE'DEN İSRAİL ORDUSU'NA TERMAL İÇLİK YOLLANMIŞ"

Altaylı, “Eğer bu iddia, sadece ve sadece ‘Made in Turkey’ ibaresinden ötürü yalanlanıyorsa, yalanlama ‘yalan’ ya da ‘yanıltıcı’ biçimde kale alınmış. Bal gibi de Türkiye’den İsrail Ordusu’na termal içlik yollanmış. Doğru olmayan şey, bu görüntülerin yeni olması. “Eğer herkes genelgeye uymuş ise o zaman bu görüntülerle ilgili söylenebilecek tek şey ‘eski’ yani 2022 öncesi olabilecekleri. Yani Türkiye İsrail Ordusu’na mal satmış. Ama yeni satmamış. Daha doğrusu yeni satış var ise de görüntü o satışa ait değil. Sonuçta İsrail Ordusu’na satış yapıldığı iddiası doğru” dedi.

"AKP İKTİDARI 'ONU MINUTE' OLAYINDAN BU YANA İSRAİL KARŞITI BİR POLİTİKA YÜRÜTMÜŞ GİBİ YAPIYOR"

Altaylı devamında da şunları kaydetti:

“Diyelim ki, bu satışlar 2022’den önce yapılmış olsun. Peki 2022’den önce İsrail Ordusu’nun kime karşı savaşmasını bekliyordunuz? Yahu bu ordu, ben bildim bileli Filistinlilerle, son 25 yıldır da Hamas’la savaşıp duruyor. AK Parti iktidarı da her ne kadar ilk birkaç yılında İsrail’le iyi ilişkiler geliştirip, Yahudi nişanları almaya hayır dememişse de en azından ‘One minute’ olayından bu yana İsrail karşıtı bir politika yürütürmüş gibi yapıyor. Son 2 ay içinde olmamışsa bile, İsrail Ordusu’na ürün satışına izin vermiş olmak biraz garip değil mi! İsrail Ordusu’nun bu ürünlerle kime karşı savaşacağını düşünmüştünüz? Amerika Birleşik Devletleri’ne mi!”