Türkiye'nin Rus gemisine el koyduğu iddia edilmişti... Gemi mürettebatından yalanlama geldi

Türkiye'nin Rus gemisine el koyduğu iddia edilmişti... Gemi mürettebatından yalanlama geldi

Türkiye'nin Rus gemisine Ukrayna'nın talebi üzerine alıkoyduğuna ilişkin iddialar yalanlandı.

Sputnik'te yer alan habere göre, Rus gemisinin mürettabında görevli bir denizci, yaptığı açıklamada Rus bandıralı yük gemisinin şu anda olumsuz hava koşulları nedeniyle demirlemiş vaziyette bulunduğunu aktardı.

ALIKOYMA PROSEDÜRÜ UYGULANMADI

Türkiye'de alıkonulduğu iddia edilen 'Jibek jolı' adlı Rus bandıralı yük gemisine alıkoyma prosedürü uygulanmadığı belirtildi.

LAVROV'DAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye tarafından el konulduğu belirtilen Rus bandıralı yük gemisinin Estonya ve Türkiye arasındaki anlaşma uyarınca seyahat ettiğini söylemiş, "Durumun incelenmesi gerekiyor. Gemi sanırım gerçekten Rus gemisi, Rus bandıralı. Sanırım Kazakistan'a ait, üzerindeki yük ise Estonya ve Türkiye arasındaki anlaşmaya göre ilerliyordu. Her şeyi kesin olarak anlamamız gerekiyor" ifadelerini kullanmıştı.

NE OLMUŞTU? 

Reuters'ın aktardığına göre, Ukraynalı yetkililer Rus bayraklı Zhibek Zholy isimli kargo gemisine el konulması için Türkiye'ye talepte bulunmuştu. Habere göre, Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Vasyl Bodnar yaptığı açıklamada, Türk gümrük makamlarının, Ukrayna’dan çalındığı belirtilen tahılları taşıyan bir Rus kargo gemisini alıkoyduğunu söylemişti.