Tutuklanan Boğaziçili öğrenciler Berke ve Perit serbest bırakıldı

Tutuklanan Boğaziçili öğrenciler Berke ve Perit serbest bırakıldı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi'ne yaptığı rektör atamasına yönelik protestolarda gözaltına alınıp tutuklanan Caner Perit Özen ve Enis Berke Gök, çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı.

 Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi'ne yaptığı rektör atamasıyla öğrencilerin başlattığı eylem bir yılı aşkın süredir devam ediyor.

4 Ekim 2021'de kampüsteki eylem sırasında gözaltına alınan iki Boğaziçili öğrenci Caner Perit Özen ve Enis Berke Gök, mahkemeye çıkarılmak üzere tutuklanmıştı. Haklarında 5 yıl 3’er aydan 25 yıl 6’şar aya kadar hapis istemiyle dava açılan iki öğrenci bugün hakim karşısında çıktı.

'ARKADAŞLARIMIZI ALDIK, KAMPÜSLERİMİZİ DE ALACAĞIZ'

CHP İstanbul İnsan Haklarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Burkay Düzce, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 94 gündür tutuklu bulunan öğrenciler Caner Perit Özen'in ve Enis Berke Gök'ün çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldıklarını açıkladı.

Düzce, paylaşımında "Berke ve Perit Özgür! Arkadaşlarımızı aldık kampüslerimizi de alacağız" ifadelerine yer verdi.

Savcılığın tutuklu yargılanan Berke Gök ve Perit Özen'in adli kontrolle serbest bırakılmasını talep ettiği, hakimin de Berke ve Perit adli kontrolle yurtdışına çıkış yasağıyla serbest bırakılmasına karar verdiği bildirildi. Adli kontrollerin diğer 12 öğrenci açısından kaldırıldığı öğrenildi.